Her Köy Aydınlar Olsun

İlimizin çokça bilinen ve sıkça gidilen piknik ve mesire alanları dışında sadece bilenlerin ve önceden görenlerin gittiği saklı güzellikleri var.

Her Köy Aydınlar Olsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin çokça bilinen ve sıkça gidilen piknik ve mesire alanları dışında sadece bilenlerin ve önceden görenlerin gittiği saklı güzellikleri var.

Bunlardan biri de Aydınlar Köyü mesire ve piknik alanı.

Şehrimizde nefes alınacak; doğası, kaynak suları, sosyal donatıları ile mükemmel bir alan.

Ancak bu mekân öyle kendiliğinden bu görüntüye ve güzelliğe kavuşmadı. Evet, tabiat olarak mükemmeldi, akan su çevresinde ağaçlar ve yüzen ördekler vardı belki ama bu alanı nezih bir hale getiren Aydınlar Köyü muhtarlığı ve köy sakinleri oldu.

Her biri ilk fırsatta köyüne ve köyünün güzelliklerine koşan köy sakinleri her geldiklerinde kendilerinin bin bir emek vererek ve bütçe harcayarak oluşturdukları alanlarda davetsiz misafirleri görünce hayal kırıklığı yaşıyorlardı.

Örf ve geleneklerimiz gereği insanlara özellikle ailelerinin yanında “neden buraya geldiniz, lütfen terk edin?” demek de mümkün ve şık olmayacağı için Aydınlar Köyü  Muhtarı Mustafa Okçu, bir açıklama ile ama nezaketen artık bizi köyümüzle baş başa bırakın dedi ve piknik alanının dışardan gelecek insanlara kapatıldığını açıkladı.

Açıklamasında piknik yapmak isteyenlerle köylüler arasında tatsız olaylarında yaşandığına dikkat çeken muhtar Okçu’nun bu çağrısını birçok açıdan haklı buluyoruz.

Bu örnek olay şu gerçeği de ortaya koydu. Şehrimizde içinden sular akan ya da doğal güzelliği mükemmel olan çok sayıda köy var. Bu köy sakinleri bu güzellikleri daha ötelere taşımak için bir gayret göstermezken, Aydınlar köyü muhtarları ve sakinleri yaşadıkları mekânı daha güzel hale getirmek için gayret göstermişler ve emek vermişler.

Buradan çıkartılacak sonuç, her köyümüzün Aydınlar köyü kadar güzel olması için çalışmamız gerektiğidir. Herkes kendi köyünü güzel yaparsa oraya gider ve bu sorun da ortadan kalkar. 

Neydi o meşhur söz. Herkes kendi köyünü güzel yaparsa tüm köyler güzel ve Aydınlar gibi olur.