Gar Köprüsünde Yine Trafik Kazası

Şehir merkezini Aksaray, Hicret Mahalleleri ile Güney Çevre Yolu'na bağlayan istasyon gar köprüsünün bir şeridi aylardan beri kapalı. İki şeritli bir köprünün bir şeridinin güvenli olmasına karşın diğer şeridinin güvensiz olması sebebiyle kapatılması nedeniyle kazalar meydana geliyor.

Gar Köprüsünde Yine Trafik Kazası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem araç hem de yaya trafiği kutu menfez şeklinde yapılmış ve 3 metre eninde, 50 metre uzunluğundaki tek şeritten sağlanıyor. Bu durum hem ciddi kazalara hem de risklere davetiye çıkartıyor.

Köprünün tek şeridi trafiğe kapatıldıktan sonra teknik bir sorun görülmemesi dolayısıyla şehir merkezinden Aksaray ve Hicret Mahallesi'ne giden tek şeritten iki yönlü trafik akışı sağlanmaya çalışılıyor.Kutu menfez olarak inşa edilen ve ancak bir aracın geçebileceği bir genişliğe sahip köprüye, karşı yönlerden iki araç girmesi halinde bir araç geri gitmek zorunda kalıyor ve bu da kazalara sebep oluyor.Geri gitme konusunda araç sürücüleri arasında zaman zaman kavgaların da yaşandığı köprüden aynı anda yayaların geçmesi de büyük bir tehlike oluşturuluyor.

Bu nedenle bugün yine trafik kazası meydana geldi.

Yaşanan kazaların son bulması için vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyor.