CHP Muharrem İnce'yi hafife alıyor

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında CHP'den Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçecek isimlerin olduğunu iddia etti.

CHP Muharrem İnce'yi hafife alıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'den ayrılarak 4 Eylül 2020'de Memleket Haretki'ni başlatan Muharrem İnce'nin yakın zamanda kuracağı partiye CHP'den 3 milletvekilinin katılacağı iddia edildi.

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında CHP'nin Muharrem İnce'yi hafife aldığını belirterek: "Kılıçdaroğlu ikinci bir hata daha yapıyor. Muharrem İnce’yi hafife alıyor. Bence olay Muharrem İnce’yi aşmış durumda" dedi.

 

Kılıçdaroğlu ittifak yolunu seçti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisini iktidara getirmek için iki yolu var, birincisi kendi oyunu artırmak, ikincisi ittifak yapmak diyen Selvi yazısında; "Seçimleri kazanmak için ya CHP’nin oylarını arttırarak ya da ittifaklar kurarak başarılı olmak mümkün. Kılıçdaroğlu, ikincisini tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

CHP'den İnce'nin partisine geçecek olanlar var

CHP milletvekilleri içerisinden İnce'nin kuracağı yeni partiye katılacak isimler olacağını yazan Selvi, Mehmet Ali Çelebi ile görüştüğünü ve bunu inkar etmediğini belirtmiş. 

İşte Selvi'nin yazısından o bölüm:

"Muharrem İnce’nin partisini 1 Mart’ta kuracağı belli oldu. Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in, Muharrem İnce’nin partisine geçeceği söyleniyor. Ama sayı 3 milletvekili ile sınırlı kalmaz diyenler de var."