Bir Faruk Acar Klasiği

Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları devam ederken yeni açıklamalar da gelmeye devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Cumhurbaşkanlığına değil Başbakanlığa aday olduğunu' söylemişti. Partiden ise konuyla ilgili sürpriz bir çıkış geldi.

Bir Faruk Acar Klasiği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya'nın, İYİ Parti'nin önde gelen bir isimden aktardığına göre parti yönetimi adaylık konusunda Akşener'le aynı fikirde değil. İsminin açıklanmasını istemeyen İYİ Partili, Sarıkaya'ya şu açıklamayı yaptı: 

“Sayın Genel Başkanımın aday olmayacağını açıklaması kişisel bir tercihidir. Zaten bunun kişisel tercihi olduğunu beyan etti. Kendisinin kişisel kararına saygı gösteririz. Ama parti yönetimi olarak bir aday göstermeyeceğimiz anlamına da gelmez.”

İyi Parti siyaseti ve algıyı yönetmeyi çok iyi biliyor. Akşener’e önce “Hazır ol Erdoğan, Başbakan geliyor” dedirten, ardından da bir İyi Partiliye “Bu karar Akşener’in şahsi kararıdır ama partimiz son sözü hala söylemedi” dedirten Faruk Acar.

Bu söylemler, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını kesinleştirirken, olası parlamenter sistemle birlikle başbakanlığı Akşener’e bırakan dâhiyane bir yöntem ve fikirdi.

Peki, kim bu Faruk Acar, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana tam göbeğinde olan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  20 yıldır özellikle seçim dönemlerinde en yakın çalışan isimlerin başında gelen, partinin stratejilerini belirlemede en yetkin 3 isimden biri olan ve geçtiğimiz günlerde İYİ partiyle çalışacağı açıklanan isim.

Yükselen ama yönetimde çok söz sahibi olmayacak bir İYİ Parti’den, birden bire ülkenin yönetimini, üstlenecek bir siyasi parti yaratan Faruk Acar, 

 O Faruk Acar ki; Erdoğan ile eskiye dayanan yakınlığına güvenerek zaman zaman yaptığı uyarıların Külliye’den menfaat bekleyen bazı kişiler tarafından hoş karşılanmadığını görünce uzak durmaya karar verdi.

Sonra yavaş yavaş eleştirilerini yüksek sesle dile getirmeye, gördüğü yanlışları açıkça söylemeye başladı.

O Acar ki, Külliyenin davetlerine icabet etmiyor, “Boşa nefes tüketmeye gerek yok” diyordu.

Faruk Acar, şimdi İYİ Partiyle çalışıyor ve iyi politikalar üretiyor.

Eğer siz, size dostça ve kardeşçe uyarılarda bulunanları dışlar ve yok sayarsanız, onlar da kendilerine değer veren ve kadir kıymet bilen alanlara yönelirler. 

Adam harcama makinası gibi çalışır ve onları kazanmak yerine kaybetmeyi tercih ederseniz,  sandık bunu tereyağından kıl çeker gibi halleder ve siz küstürdükleriniz nice isimlerin başarılarını izlemekle kalakalırsınız.