Başkan Arslan 12. Dünya Odalar Kongresine Katıldı

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Dubai'de gerçekleştirilen 'Dünya Odalar Kongrasi'ne, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve ICC Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan'da katılım sağladı.

Başkan Arslan 12. Dünya Odalar Kongresine Katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ICC Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Dubai’de gerçekleştirilen 12. Dünya Odalar Kongresine katılım sağlayan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve ICC Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan, kongre kapsamında 33 ülkeden gelen Odalarla yakından görüşme ve dünya çapında dikkat çeken projelerin değerlendirildiği bir organizasyona katılımın çok değerli olduğunun altını çizdi.

Başkan Arslan, 3 gün sürecek olan kongre kapsamında katılımcı tüm ülkelerin oda yöneticileriyle bire bir görüşme imkanı olduğunu ve özellikle karşılıklı işbirliği ve müşterek projeler yürütülmesi hususunda çok önemli bir platform olduğunu söyledi.

İYİ UYGULAMALAR RAPORUMUZ DİKKAT ÇEKİYOR

Başkan Arslan Elazığ TSO tarafından 2018-2021 döneminde gerçekleştirilen ve toplamda 42 ana başlık altında 250 faaliyetten oluşan çalışmaların TOBB ve katılımcı odaların dikkatini çektiğini belirterek, “İlimizin sosyo-ekonomik kalkınma ve gelişmesi, üyelerimizin sürdürülebilir ticaret ekosisteminin içinde büyümesinin sağlanması, işsizliğin önlenmesi, ilimizin tüm değerlerinin etkin tanıtımı ve ekonomik değer haline getirilmesi ve bu süreçlerin yönetilmesi için uygun altyapıların kurulmasını hedefleyen Odamız, Kırmızı Kitap olarak adlandırdığımız bu süreci çok etkin şekilde sürdürmüştür.Her bir başlığın somut çıktılarının yer aldığı raporumuz çok ciddi bir emek ve gayretin ürünüdür.

Yaklaşık 4 yıllık süreç içerisinde tüm paydaşlarımız ve Odamız Üyelerinin destekleriyle hayata geçirilen çalışmalarımız kongreye katılan Odalarla paylaşılmakta ve onların da iyi uygulamaları değerlendirilmektedir. Odalar arasında karşılıklı işbirliklerinin sağlanması ve deneyimlerin paylaşılmasında çok etkili olan organizasyon için TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreç içeresinde dünya genelinde farlı odalarla müşterek projeler yürütülmesi için önemli bir adım atılmıştır” ifadelerinde bulundu.