Ne Ara Altı Puanlık Fark?

31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürerken yapılan son seçim anketinden dikkat çeken sonuçlar çıktı.

Ne Ara Altı Puanlık Fark?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yıllar sonra birinci parti olarak çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürerken Asal Araştırma 26 ilde yaptığı araştırmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan ankete göre; AK Parti 32.2 ile birinci parti, CHP ise yüzde 26.5 ile ikinci parti oldu. Aynı ankette MHP'nin oy oranı yüzde 9.8, DEM Parti'nin oy oranı yüzde 9.1, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 5.6, Yeniden Refah Partisi'nin oy oranı ise yüzde 4.5 olarak belirlendi.

Bu anket ne kadar sağlıklı bilemiyoruz ama son seçimlerde neredeyse çok kötü sonuçlar alan MHP ve İyi Parti’nin oylarını kısa süre içerisinde bu kadar yükseltmesi mümkün gibi gözükmüyor. Neyse konumuz zaten MHP ve İyi Parti değil.

Ak Parti’nin daha 20 gün önce yapılan seçimlerde ikinci parti olma konumundan 6 puan farkla öne geçmesinin de sorgulanması gerekmiyor mu?

20 gün içinde ne değişti, emeklilere seyyanen zam mı verildi, enflasyon mu düştü, et fiyatları makul seviyeye mi indi, üç-dört yerden maaş alan bürokratların bu uygulanmasına son mu verildi? Bunları da geçtik ekonomi ve döviz-altın rayına mı oturdu da Ak Parti 6 puan farkla öne geçti.

CHP’nin kemik oyunun yüzde 25-30 bandında olduğu gerçeğini hemen herkes biliyor. Ancak CHP bu oyla iktidar olamayacağını da çok iyi biliyor. Bu açıdan tek ümidi CHP’li belediyelerin hizmetleri ve bunun halkta oluşturacağı memnuniyet.

Bu yönüyle CHP’nin iktidara gelmesini ya da yakaladığı bu rüzgârı kaybetmesi belediyelerin performansına ve halka hizmetlerine bağlı.

CHP’li belediyeler halkla iyi köprüler kurar ve hizmet yaparsa CHP de iktidara yaklaşır. Bunun başarılamaması halinde ise CHP yeniden kemik oyuna döner ve iktidar hayali de son bulur.

Ak Parti de ekonomiyi düzeltir ve enflasyonu düşürürse halkın yeniden güvenini kazanabilir. Bunun için Ak Parti’nin dört, CHP’nin beş yılı var. Umarız her iki parti de bu süre sonundaki zorlu sınava iyi hazırlanır ve halkı bir nebze  rahatlatırlar.