Elazığ Hipodromu'nda Empati Parkuru Büyük Coşkuyla Açıldı!

Elazığ Hipodromu'nda sosyal alan hizmetlerine bir yenisi daha eklendi.

Elazığ Hipodromu'nda Empati Parkuru Büyük Coşkuyla Açıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Hipodromu'nda bulunan Geri Dönüşüm Parkı, Tıbbi Aromatik Eğitim Parkı ve açık hava tiyatrosu gibi sosyal alanlara bir yenisi daha eklendi. Engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları anlamak ve anlatmak için Empati Parkuru bugün düzenlenen törenle açıldı.

Elazığ Hipodromu’nda yapılan törene Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Türkiye Joker Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Alkan, Elazığ Hipodromu Müdürü Muhammet Demirçelik, MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, STK başkanları, veliler, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Elazığ Hipodromu'nda Empati Parkuru Büyük Coşkuyla Açıldı!

Elazığ Hipodromu'nda bulunan Geri Dönüşüm Parkı, Tıbbi Aromatik Eğitim Parkı ve açık hava tiyatrosu gibi sosyal alanlara bir yenisi daha eklendi. Sosyal sorumluk projesi çerçevesinde Engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları ve verdikleri mücadeleyi daha iyi anlamak ve anlatmak için Empati Parkuru hazırlandı. İçerisinde görme ve yürüme engelli parkurlarını barındıran Empati Parkuru, bugün düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. İl protokolünün de katılım sağladığı Parkur’a öğretmen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.  Terapi Merkezinde engelli çocuklara destek olunurken, Empati Parkuru'yla da toplumun geri kalanında engelli bireylere yönelik farkındalık yaratmak amaçlandığı bildirildi.

Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle hayata geçirilen proje, bedensel, işitme ve görme engelliler için ayrı ayrı parkurlardan oluşuyor.

Elazığ Hipodromu'nda Empati Parkuru Büyük Coşkuyla Açıldı!

Hayata geçirilen projenin anlamlı olduğunu dile getiren Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Güzel bir günde sizlerle bir aradayız. Güzel bir etkinlik, faaliyet için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Buna vesile olan Türkiye Jokey Kulübü'ne teşekkür ediyoruz. Sporun her alanı teşvik edil ben daha çok geliştirilmesi, daha çok faaliyet yürütülmesi gereken alanlar olarak değerlendiriyoruz. Sportif başarılarımız her alanda her geçen gün daha da ileri noktalara gidiyor. Aslında atçılık başlığı adı altında toplanacak pek çok  spor branşı da var.  Bunları da bu kategoride değerlendirerek esasında bu işin sportif yönünü önemsediğimizi  ifade etmek istiyorum. Yine biraz önce kıymet kurulu üyesinde ifade ettiği gibi halka açık bir alan olması özelliğiyle aslında sadece yarışların yapıldığı bir mekan olmanın çok ötesinde hipodromlar. Bugün Elazığ Hipodromu'na bunlara ilave bir fonksiyon daha kazandırılmış olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz bu empati parkuruyla engelli vatandaşlarımızın, engelli bireylerimizin toplum içerisinde, sosyal hayatın içerisinde yaşarken neler hissettiklerini neler tercüme ettiklerini burada diğer vatandaşlarımızın da özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın tecrübe etmesinin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu bir sosyal sorumluluk projesi ifade edildiği gibi bu ve benzeri projelere desteklerinden dolayı Türkiye jokey kulübüne teşekkür ediyoruz. Bu projelerin benzerlerinin çoğalmasını yaygınlaştırılmasını temenni ediyoruz” dedi.

Elazığ Hipodromu'nda Empati Parkuru Büyük Coşkuyla Açıldı!

Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Alkan ise “Türkiye Jokey Kulübü olarak öncelik verdiğimiz konuların en başında sosyal sorumluluk projelerimiz geliyor. Bugün Elazığ Hipodromu’nda Empati parkurumuzu açtık. Böylece yeni bir sosyal sorumluluk projemiz daha hayata geçmiş oldu. Bu vesileyle bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerimize hız kesmeden devam edeceğimizin de altını çizmek isteriz. Açılışını gerçekleştireceğimiz empati parkurumuzda bedensel, işitsel ve görme engelli yurttaşlarımızın yaşadıkları zorluklar konusunda farkındalık yaratmayı amaçladık. Bizler için bu çok değerli. Bu projede aynı zamanda Elazığ İl Eğitim Müdürlüğüyle de iş birliği içinde olduk. Kendilerine teşekkürlerimizi arz ederiz. Tüm hipodromlarımızın kıymetli vatandaşlarımızın faydalanabilecekleri birer sosyal yaşam alanı olduğunu belirtmek istiyorum ve kapılarımızın her daim açık olacağını ve devamlı misafirlerimizi ağırlamaktan mutlu olacağımızı sizleri içimizde, yanımızda ve hipodromlarımızda görmek istediğimizi beyan etmeye bildiririz. Hayırlı ve Uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Elazığ Hipodromu'nda Empati Parkuru Büyük Coşkuyla Açıldı!

Parkura katılan çocuklardan Recep Özdemir, “ Empati Parkuru’nu güzel buldum. Hem zihinsel hem bedensel arkadaşlarımızın nasıl hissettiğini anlamak için güzel bir proje. Bence onlar için zor” şeklinde konuştu.