Elazığ'da Korkutan Ölümlere Yönelik İlgili Kurumlardan Açıklama Geldi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde onlarca martının bir anda ölmesi paniğe neden olmuştu konuyla ilgili Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.

Elazığ'da Korkutan Ölümlere Yönelik İlgili Kurumlardan Açıklama Geldi

Açıklamada; "20.04.2024 günü Elazığ İli, Ağın İlçesi Hurşit Kuş Ormanı kıyısı ve bölgedeki Martı kuşlarının üreme alanı olan adacıkta Martı ölümleri görüldüğü ihbarı alınmıştır. İhbar üzerine aynı gün Ağın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler tarafından gerekli tespitleri yapılmış, ihbar yapılan bölgedeki 10 farklı lokasyondan ölü veya ölmeye yakın martı numuneleri alınarak soğuk zincir içerisinde Elazığ Veteriner Kontrol Enstitü Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Enstitü müdürlüğü tarafından aynı gün içerisinde numunelerin analizlerine başlanılmıştır.

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyonunda, İl Müdürlüğünden teknik personeller martı ölümleri ihbarı yapılan bölgeye görevlendirilmiş ve teknik ekiplerce anılan bölgede tarama ve bilgilendirme çalışması yapılmıştır. Tarım Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bölge içerisinde filyasyon ekipleri vasıtası ile bölgede ölü martılar toplanılmış, yönetmelik çerçevesinde tüm tedbirler alınarak riskler bertaraf edilmiştir. Numune sonuçlarının ilgili enstitülerce yapılan ilk değerlendirme neticesinde Newcastle hastalığı (NDV) olduğu tespit edilmiş olup ileri tetkitler devam etmektedir. Süreç titizlikle takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.