Akın: 'Şerefi ile oynamış hakkı ile kazanmış bir kulübüz'

Elazığspor'un açıklamasına Turgutluspor Başkanı Gökhan Akın cevap verdi

Akın: 'Şerefi ile oynamış hakkı ile kazanmış bir kulübüz'

Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Çimentaş Elazığspor Kulübü’nün, ligin bitimine 1 hafta kala resmi sayfasından yaptığı yazılı açıklama sonrası Turgutluspor Kulüp Başkanı Gökhan Akın, açıklama yaparak konuyu değerlendirdi.  Başkan Akın, Çimentaş Elazığspor’un Turgutluspor’u hedef göstermesinin ne spor ahlakına nede şanlı kulüplerinin tarihine yakışmadığını dile getirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 
 “Çimentaş Elazığspor Kulübü tarafından yapılan yazılı açıklamadaki ifadeleri gereksiz bulduğumuz kadar üzüntüyle takip ettik. Şanlı kulübümüzün adını kirli oyunlarına alet etmeye çalışanlara hatırlatmak isteriz ki Turgutlusporumuz, hem Manisamız’ı hem de Turgutlu’muzu Türk futbolunda örnek bir şekilde temsil etmiştir ve etmeye de devam edecektir. Kurulduğumuz günden itibaren mücadele ettiğimiz tüm liglerde “ŞEREFİ İLE OYNAMIŞ HAKKI İLE KAZANMIŞ” bir kulübüz. Bugüne kadar adımız ne bir şaibeye karışmıştır ne de oynadığımız bir maçta hakkaniyetsiz bir şekilde mücadele etmişizdir. Bizi ne şampiyonun kim olacağı ilgilendirir nede kimin düşeceği. Biz 2023-2024 sezonunda hem bütün maçlarda hem de Çimentaş Elazığspor maçlarında olduğu gibi Batman Petrolspor maçına da kazanmak için sahaya çıkıp, şanlı kulübümüze yakışır bir şekilde mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 
Öte yandan Çimentaş Elazığspor Kulübü’ne buradan açık çağrımdır, “Gelen duyumların çok çirkin olduğu camiamızı derinden üzmüştür.” lafının boşta kalmaması ve bu açıklamanın altının doldurulması için duyumlarını gerek bizlerle gerekse spor kamuoyu ile paylaşmalarını rica ediyoruz. Aksi taktirde, kulübümüz üzerinden kendi başarısızlıklarını kulübümüzü ön plana atarak ört pas etmeye çalıştıkları düşüncesi hakim olacaktır” dedi.