'Artık'lı İtiraf

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier görüşmesinin ardından iki lider, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Artık'lı İtiraf
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan, "Sık sık İsrail'e karşı sesinizi yükseltiyorsunuz yoğun ticari ilişkileri de ayakta tutuyorsunuz" sorusuna yanıt olarak "Yoğun ticaret ilişkilerini artık ayakta tutmuyoruz o iş bitti.” Diyerek bir son durum tespiti yapmakla kalmadı “kullandığı “artık” kelimesiyle geçmişte ticaret yapıldığına dair de itirafta bulunmuş oldu.

Oysa muhalefetin “İsrail ile ticaret yapılıyor” yönündeki tüm ısrarlı çıkışlara ve bazı İslami duyarlılığa  sahip vakıf ve derneklerin bu yöndeki açıklamalarına karşılık “ticaret yapmıyoruz” karşılığı verilmiş ve bu durum hep inkâr edilmişti.

Ticaret Bakanlığı’nın İsrail’e yapılan ticarette sınırlamaya gidilmesi kararnamesinden sonra Erdoğan’ın “artık” kelimesiyle kurduğu cümle de gösterdi ki hükümet bir yanlışından dönmüş oldu.

Bu durum, bir kez daha ülkede muhalefetin ve farklı seslerin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu gösterdi.  Ne diyordu üstat. Evde bile bir muhalefet olmalı ki sizi yanlıştan alıkoyup doğruya yöneltsin. İyi muhalefet, iyidir…