12 Bakan Gidici mi?

31 Mart Yerel Seçimlerinde tarihinde ilk kez 2'nci parti konumuna gerileyen AK Parti'de karşı karşıya kalınan tablo tüm detayları ile değerlendirilmeye başlanmıştı.

12 Bakan Gidici mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda mevcut kabineden birçok ismin değiştirilmesi bekleniyor. Görev yapan toplam 17 bakandan 12'sinin koltuğunun sallandığı ancak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in koltuğunun sağlam olduğu iddia edildi.

Teşkilattan gelen rapor doğrultusunda 15-16 Mayıs tarihlerinde il başkanlarıyla bir araya gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliğini de öne çekmesi gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem parti yönetimi hem de kabinede köklü bir değişim yapacağına dair ipuçlarını seçimlerden beri sürekli veriyordu.

Özellikle tabanın partiden kopması sonucunu getiren isimlerle yollarını ayıracaklarını ifade eden Erdoğan’ın yapacağı kapsamlı teşkilat ve kabine revizyonunun yeni bir heyecan ve ruh getireceği dile getiriliyor. Ancak bu değişimin partinin toparlanıp toparlanmasına yarayıp yaramayacağı merak ediliyor.