Çirkin Kaptan Elazığ'da!

Çirkin Kaptan lakabıyla bilinen, uzun yol şoförü Buket Yaman, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Çirkin Kaptan Elazığ'da!

Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Çakar ve Fırat Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencilerinin girişimleriyle düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Buket Yaman, mesleğe geçiş sürecinde yaşadığı zorlukları ve uzun yol şoförü olmaya nasıl karar verdiğini anlattı.

Çirkin Kaptan Elazığ'da!

Panele Doç. Dr. Osman Vedüd Eşidir, Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Çakar, Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Recep Bağcı, Fırat Üniversitesi Araştırma Görevlisi Erhan Kılıç, araştırma görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Çirkin Kaptan Elazığ'da!

Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Çakar, yaptığı konuşmada, “Bugün genellikle erkeklerin sahip olduğu bilinen mesleklerden birine mensup olan uzun yol şoförü Buket Hanım konuğumuz. Buket Yaman, sosyal medyada 'Çirkin Kaptan' lakabıyla biliniyor. Yarım milyon takipçisi var. Buket Hanım’ın hayatını konu alan Bir Demet Buket isimli kitapta bir cümle geçiyor: ‘okula gidenleri pencereden izliyordum’ Her bir satırının bir gözyaşı olduğu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum” dedi.

Çirkin Kaptan Elazığ'da!

“YOK OLDU, BİTTİ ZANNETTİĞİM YERDE BAŞLADI BENİM HAYATIM”

Yaşadığı zorluklara göğüs gerdiğini, inatla her zorluğun üstesinden geldiğini anlatan Yaman, “Öğrenci arkadaşlar benim için çok kıymetli. Hayatım boyunca hep okumak üniversite öğrencisi olmak istedim. Başaracağım, liseyi bitirdim, yakında aranızda olacağım. 15 yaşında bir oğlum var onunla büyüyoruz. Çok küçük yaşta hayata atıldım. Yok oldu, bitti zannettiğim yerde başladı benim hayatım. Zamanla hiçbir zaman pes etmemeyi öğrendim. Her zaman kendimle guru duydum. İntihara kalkıştım, uzun süre komada kaldım. Kanserle savaştım. Bu çerçevede 37 ameliyat oldum. Ama hâlâ gülebiliyorum. Çirkin Kaptan lakabı bile beni çok mutlu ediyor. Çünkü beklentilerimi hep minimumda tuttum. O yüzden beni küçüklü büyüklü her şey mutlu edebildi. Hedeflerimden hiçbir zaman vazgeçmedim. Yaşadığım hiçbir zorluğa üzülmüyorum çünkü beni ben yapan onlardı. Sakat kalma ihtimalim vardı, uzun süre yürüyemeyecektim. Kendime inandım, başaracağım dedim ve o halimle işe başladım. Her şeye sıfırdan başladım. Hayatta hiçbir zaman pes etmedim. Ne olursa olsun vazgeçmeyin. Kendinizi dinleyin” şeklinde konuştu.

Çirkin Kaptan Elazığ'da!

Program; plaket, çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Çirkin Kaptan Elazığ'da!