ZİYARETÇİ SAYISI ARTIYOR

Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

ZİYARETÇİ SAYISI ARTIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/ Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, ’’Şehrimizde ziyaretçi sayısı geçen yıllara oranla çok ciddi bir artış sağladı.Bunun hem kültür müdürlüğü hem de Elazığ halkı açısından tarihi değerlerin, kültürel varlıkların, musikinin ve sanatımızın tanıtılması bakımından çok önemli .’’ dedi.

"CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILDI"

Demirdağ, “Hem vatandaşımızın ve esnafımızın geliri bakımından da bizim için önem arz eden bir durum. Bu sene ciddi anlamda Harput’a turlar almaya başladık. Umuyoruz; tematik ya da fuarlar aracılığıyla yatığımız daha farklı ortamlarda yaptığımız tanıtım çalışmalarıyla bundan sonraki süreçte artarak devam edecektir. Tanıtım, bir şehir için çok önemli. Şehrin değerlerini, potansiyelini, kültürel ve turizm anlamında bütün potansiyelini dünyaya ulusal ve uluslararası anlamda tanıtmak hem bizim açımızdan hem de şehrimizin kimliği açısından çok önemli. Bu da neticesini yavaş yavaş vermeye başladı. Ciddi anlamda çalışmalar yaptık.”

 

“TUR ŞİRKETLERİNİN ROTASINI ELAZIĞ’A ÇEVİRMEK İSTİYORUZ”

Demirdağ, “Hem ülke içinde hem de uluslararası fuarlara katılım sağladık, yer aldık. Tüm platformlarda şehrimizin kültürel değerlerini, bize kalan mirasın görülmesi gerektiği çalışmalarımızı tematik anlamda bizler de ortaya koymaya çalıştık. Sayın Valimizin ve Belediye Başkanımızın öncülüğünde STK’larımız, ilçe belediyelerimiz ve kaymakamlarımız, bizlere çok destek oldular. Onlarında tanıtım noktasındaki atakları doğal olarak bu sonucu getirdi. Biz tanıtımı yaparken, sadece il müdürlüğü ya da valilik olarak gitmedik. Biz buralara bütün değerlerimizi ve paydaşlarımızı alarak gittik. Gerek seyahat acentelerimizi, turizm potansiyeli yüksek olan ilçelerimizdeki kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızla beraber fuarlara katıldık. Tur şirketleri ile bağlantı kurmaya çalıştık. Ve bu turları yavaş yavaş Elazığ’a taşımaya başladık. Bu çalışmalarımız da benzer şekilde devam edecek.”

 

“İRANLI VE IRAKLI TURİSTLERİ ELAZIĞ’A ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Demirdağ, katılacakları Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı ile Türkiye’ye İran ve Irak’tan gelen turistleri çekmek istediklerini söyleyerek; “Eylül ayının 27’si ve 30’u arasında Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı’nda olacağız. İran’dan ve Irak’tan gelen yatırımcı ve turistler, Van Fuarı’na çok fazla ilgi gösteriyor. Bizim amacımız; İran sınırından girip, Anadolu’yu ziyarete gelen insanların Elazığ’ı ziyaret ederek geçmesi. Elazığ’ı da bir destinasyon içerisinde değerlendirmeleri, bu destinasyon içerisine Elazığ’ı da katmak temel isteğimiz. Çünkü Türkiye’ye giriş yapa turistler, Doğu Anadolu’dan geçiş yapacaklar, Harput’u, Palu’yu, Keban’ı, Sivrice’yi görmeden gitmesinler istiyoruz. Irak’tan gelen insanlar, Anadolu’ya giriş yaptıkları zaman Elazığ’ı da kullanarak, şehrin turizm potansiyelini ve kültürel değerlerine ilgi göstererek şehrimize katkı sunsunlar istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda ilk defa Van’a giderek, oradaki havayı koklamaya çalışacağız. Yine İranlı turistlerle temas kurup onları da bu güzergah üzerine çekmeyi planlıyoruz.” dedi.

 

“ANKARA’DA EN ÇOK ELAZIĞ GÜNLERİ ZİYARET EDİLDİ”

Ankara’da düzenlenen tanıtım günlerinde en çok ziyaretin Elazığ Günleri haftasında gerçekleştiğini, bu nedenle tanıtımın bir şehrin gelişmesinde ve kalkınmasında öneme sahip olduğunu söyleyen Demirdağ, “Elazığ Tanıtım Günleri İstanbul’da düzenleniyor. Geçen yıl Ankara’da düzenlediğimiz Elazığ Tanıtım Günleri’nde oldukça verim aldık. Organizasyonumuz gerçekten çok güzeldi. Çok fazla ziyaretçi sayısı vardı, oradan aldığımız verilere göre söylüyorum bunu. Tanıtım günleri bağlamında en çok ziyaretçi alan hafta, Elazığ Günleri’nin olduğu haftaydı. Bu hem iyi bir reklam hem de iyi bir organizasyondan kaynaklandı. Kamu kurumlarımız ve esnaflarımız bu noktada ciddi çalışmalar yürüttüler. Şehrin tüm değerleri o tarihlerde emek verdi. Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanımızın önemli katkıları, ilçe kaymakamlarımız ve belediyemiz, Ticaret Odamız, Fırat Üniversitemiz olmak üzere kamu kurumlarım ve sivil toplum örgütlerimizle ortak hareket ederek bu potansiyeli yakaladık diyebiliriz.”

“İSTANBUL’DAKİ TANITIM GÜNLERİNE KATILIM YÜKSEK OLACAK”

Demirdağ "Bu sene Elazığ Günlerini İstanbul Yenikapı’da düzenleyeceğiz. Bunun için önemli çalışmalar yapıyoruz, tedbirler almaya çalışıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla katılımın yüksek olacağını düşünüyoruz. Bu sene inşallah bütün esnafımızı oraya taşıyacağız. Bu sene Elazığ esnafı dışında oraya kimseyi almayacağız inşallah. Böyle de olursa Elazığ özbeöz kendini tanıtmış olacak. Bunlar da önemli. İstanbul başlı başına bir dünya, büyük bir nüfusu olan bir merkez. En kötü ihtimalde bile esnafımızı İstanbul’da bir bağlantı kurmaya çalışacak. Mutlaka bir pazar oluşturacak. Ürünlerimizin ve değerlerimizin pazarlama yoluyla dahi oraya ulaştırılması İstanbul ve Elazığ arasında bir köprü oluşturma mantığı taşıyor. Türkiye’de ticaretin kalbi İstanbul’da atıyor; kültürel, sanatsal, ticari anlamda.”

 

“GEÇTİĞİMİZ SEZON OYUNLAR KAPALI GİŞE OYNADI”

Demirdağ, tiyatro sezonun açılmasına kısa bir süre kaldığını ifade ederek; “Şehir değiştikçe kültürel değerleri de ister istemez değişiyor. Eylül ayı itibariyle şehirdeki kültürel faaliyetler de artmaya başlıyor. Okullarımız da açıldı. Okullarımızın açılışıyla etkinlikler hız kazanmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Nuralı Köyü’nde şenlikler vardı. Şüşnaz Köyü’nde Şiir Şenlikleri yapıldı. Belediye Başkanlığımız tarafından ulusal düzeyde bir masal yarışması yapıldı.

Ekim ayıda tiyatro sezonu açılıyor. Devlet tiyatrolarımız Elazığ’da çok ilgi görüyor. Oyunların tamamı kapalı gişe sahnelendi. Bir Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak, en fazla haz ettiğim şey; tiyatro seyircisinin ilgisi. Çok güzel bir ilgi var. Devlet tiyatrosu sahnemiz haftada iki gün aynı oyun arka arkaya sergileniyor. Buna rağmen iki gün kapalı gişe oynuyor. Ben de fırsat buldukça tüm oyunları seyircimizle birlikte izlemeye çalışıyorum. Seyircimiz, tam bir tiyatro seyircisi. Tiyatroyu bilen, tiyatroya ilgisi olan ve sahne kültürünü çok iyi bilen bir seyirci. Bu beni çok mutlu ediyor. Açıkçası şehrimizin kültürü adına tiyatroseverleri çok kıymetli buluyorum.”

 

“YEREL TİYATRO EKİPLERİMİZE OLAN İLGİ OLDUKÇA FAZLA”

Yeni tiyatro sezonunda daha çok izleyiciye ulaşmak istediklerini söyleyen Demirdağ, son olarak şunları söyledi: “Tiyatroyla ilgili şunu da gördüm; yerel imkanlarla amatör olarak tiyatro sergileyen birçok ekibimiz var Elazığ’da. Bu ekiplerimizin sahnelediği oyunlar da kapalı gişe oynanıyor. Bu şunu gösterir ki, bu şehrin tiyatroya ilgisinin olduğunu gösteriyor. Umuyoruz, tiyatro sevgisi bizim insanımızda, gençlerimizde, çocuklarımızda eksilmez. Özel tiyatrolara olan ilgi de çok fazla.

Tiyatro sezonu başladığında daha farklı seyirci kitlelerimizin de tiyatroya dahil olmasını, salonumuza konuk olmalarını özellikle istiyorum. Tiyatro, bizim yaşam değerlerimizi, yaşanmışlıkları, tarihimizi ve insanın kendisinde bulduğu her şeyi canlı bir şekilde ortaya koyan çok önemli bir sahne sanatıdır. Tiyatro aynı zamanda bir eğitimdir. Sahne yoluyla insanları eğitir. Nihayetinde tiyatroda bütün oyunlarda ciddi mesajlar vardır. Bu mesajlarda insanlara ancak sahne yoluyla ulaşabiliyor. Tabi devlet tiyatrosu olduğu için sanatçılarımız ve oyuncularımız oldukça kaliteli. Rağbet de olunca Elazığ şehri tam bir tiyatroseverler şehridir diyebiliriz.

Farklı bölgelerdeki tiyatroların bizim sahnemizde oyunlarını sergilemek istediğini biliyoruz. Biz de salonumuzun tüm tadilat ve bakımını yeni yaptık. Elazığ sahnesi olarak yeni sezona hazırız. Farklı oyunlar ve seyircilerimizle güzel bir sezon daha geçireceğimizi umut ediyorum.”