Yöneticinin Ufku ve Vizyonu

İlimizin kalkınma ve ilerleme sürecinde en önemli avantaj ve imkânlarımızın turizm olduğunu biliyoruz. Ve yine Harput, Hazar Gölü, Hazarbaba, Palu, Keban, Karakoçan gibi değer ve zenginliklerimizin bizlere büyük bir nimet ve imkan olduğu kadar fırsatlar sunduğunu da biliyoruz.

Yöneticinin Ufku ve Vizyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişten bugüne bu değerlerimizin ayağa kaldırılması yönünde birçok hamaset yüklü cümleleri duysak ve dinlesek de en somut ve kalıcı adım, Harput’un UNESCO geçici miras listesine alınmasıyla başladı. 

Bu süreçle birlikte hem Harput, hem de Hazar Gölü çevresinde önemli yatırımlar hayata geçti.

Geçmişte Vali Çetin Oktay Kaldırım döneminde Hazar Gölü ve Hazar dağı eteklerinde yapılan turizm yatırımları, Vali Erkaya Yırık döneminde devam ettirilmek şöyle dursun, anlamsız bir şekilde kaderine ve çürümeye terk edildi.

Vali Ömer Toraman, tecrübeli yöneticiliği ve vizyoner kişiliği ile şehrin gelişimi  potansiyelinin turizmde olduğunu gördü ve yeniden bu çalışmaların startını verdi.

Bu amaçla Türkiye’nin tek göl manzaralı Hazarbaba kayak merkezinin tüm eksikleri giderildi, tüm ekip ve ekipmanlar tamam edildi.

Yoğun kar yağışının ardından karın keyfini çıkarmak isteyenler, Hazarbaba Kayak Merkezi’nin yolunu tuttu hafta sonu.

Cumartesi günü gazetemizin manşetten verdiği “Hazarbaba Bizi Bekliyor”  çağrısı karşılık buldu ve vatandaşların yanı sıra Elazığ Valisi Ömer Toraman, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel de, Hazarbaba kayak merkezine çıktı. 

Hazarbaba Kayak tesislerinin bölgede en önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Vali Toraman,  profesyonel kayakçılara hizmet etmekle birlikte,  kayak bilmeyenler, genç ve çocuklar için kayak yapmayı öğrenebilmeleri için Babylift  (Beybilift) alanı yapacaklarını da ifade etti.

Hazarbaba’yı bir eğlence merkezi haline getirmekle birlikte günü birlik gelip burada eğlenebilecekleri ve ailesi ile vakit geçirebileceği bir yer haline getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Vali Toraman’ın bu gayreti ve takibi ile merkeze olan ilginin daha çok artması bekleniyor.

Bir şehir, yöneticilerin ufku, vizyonu ve gelecek öngörüleri ile gelişir ya da gelişemez. Vali Toraman’ın her alana dokunuşu, her potansiyeli harekete geçirerek şehre katma değer kazandırma gayretleri takdirle izleniyor ve vatandaşlardan dua alıyor. Keşke Vali Toraman’ın gösterdiği duyarlılık ve hassasiyeti, bu şehrin evlatları olduklarını her fırsatta dile getiren  diğer kurumların müdürleri de gösterebilse…