Yine Aynı Senaryo…

Tunceli'nin Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında kalan Buzlutepe mevkiinde yaklaşık 10 gün önce başlayan orman yangını, kontrol altına alınmasının ardından rüzgarın etkisiyle yeniden başlamıştı.

Yine Aynı Senaryo…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekrar başlayan yangın nedeniyle bazı kesimlerin art niyetli paylaşımları da tekrar gün yüzüne çıktı. Çıkan yangına devletin müdahale etmediği yönündeki paylaşımlar sosyal medyalar da dönmeye başladı. Devletini özellikle dünya ülkeleri arasında itibarını zedelemek için her türlü kara propagandayı yapan kişilere en güzel cevabı Tunceli Valiliği verdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada,“ "Hozat-Ovacık ilçelerimiz arasında bulunan Buzlutepe mevkiinde başlayan örtü yangını sebebiyle orman işletme müdürlüğü, jandarma ekiplerimiz alanda olup ilçe belediye itfaiyelerimiz de hazırda bekletilmektedir. Bölgeye Hozat istikametinden ulaşım imkanı bulunmamaktadır. Bu sebepledir ki araçlarımız ve ekiplerimiz Ovacık istikametinden çalışmaktadır. Bölge, görevli olmayan vatandaşlarımız için risk arz etmektedir. Vatandaşlarımızın görevli arkadaşlarımıza kolaylık göstermeleri ve Ovacık Kaymakamlığımızın izni olmaksızın alana girmemeleri rica olunur” denildi.

Yine Orman Genel Müdürlüğü (OGM), devam eden yangına ilişkin şu bilgileri aktardı: “Tunceli ili Hozat ilçesi Hozat-Ovacık arasındaki özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen alanda çıkan orman yangını dört noktada başladı. Yangınlardan 3 tanesi kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları başlamıştır. Devam eden diğer yangına 2 helikopter, 1 uçak, işletme müdürlüğümüze ait 1 arazöz, 3 ilk müdahale aracı ve 2 dozer ve 2 greyder ve 40 personelle bugün de söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Arazinin dağlık ve ormanın çok sık olmasından dolayı yangını önlemek adına ekiplerimiz 30 kilometre yol ve 25 kilometre de yangın emniyet şeridi açmıştır. Yangının etrafında şerit açma çalışmalarımız devam etmektedir. Yangın yerleşim yerlerini tehdit etmemektedir. En kısa zaman içerisinde yangın kontrol altına alınacaktır.”

Devletimiz tüm gücü ile yangına müdahale ederken, art niyetli kişiler yine görevlerini yapıyor ve dış güçlerin değirmenine su taşıyor. Her platformda ülkesini kötülemek için hazır bekleyenler, ülke de kaos yaratmak için var gücü ile çalışıyor. 

Ama duyarlı insanlarımız bu numaraları yemiyor. Devletine güveniyor. Bırakın artık ezberlenmiş senaryoları. Kimse sizin yalan paylaşımlarınıza inanmıyor. Devletimiz güçlüdür ve her türlü zorluğu yenecek iradeye sahiptir.