Yıldızı Parlayan Mahalle Ulukent

Doğu ve Batı kültürünü sentezleyen yapısı, yenilenen ve gelişen yüzü, sağlam zeminiyle son iki yıl içinde ilgi odağı haline gelen mahallelerden biri olan Ulukent Mahallesi, depremden sonra en hızlı gelişen ve en fazla göç alan modern bir mahalle haline geldi.

Yıldızı Parlayan Mahalle Ulukent

Hakimiyet Gazetesi, şehrin sorunlarını en yakından bilen ve vatandaşın sesine ses olup ilgili makamlara taşıyan mahalle muhtarlarını dinleyerek, yapılan çalışmaları, beklentileri ve sorunları dile getirmeye devam ediyor. 

Bu kapsamda bu haftaki durağımız Elazığ’ın en eski mahallelerinden biri olan Ulukent Mahallesi oldu. Mahalle Muhtarı ve Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Atlan, mahallede yapılan çalışmaları, yapılacak projeleri ve mahallenin sorunları ile çözüm beklentilerini anlattı. Muhtar Atlan, mahallenin sürekli göç aldığını, özellikle deprem sonrası Ulukent Mahallesi’nde boş ev kalmadığını söyledi. 

TARİHİ MAHALLE HÜSEYNİK

Ulukent Mahallesi Muhtarı Ayhan Atlan, Ulukent Mahallesi’nin Elazığ’ın en eski mahallelerinden biri olduğunu vurgulayarak şu bilgileri verdi: “Hüseynik Mahallesi tarihi olan bir mahalledir. 15 bine yakın seçmenimiz, yaklaşık 20 bin nüfusumuz var. Mahallemizde 5 cami, birçok okul bulunmaktadır. Mahallemiz son zamanlarda gelişmekte olan bir mahalledir. Mahallemiz tarihi bir dokuya sahiptir ve batıya doğru sürekli gelişmektedir.” 

“DEPREMDEN ETKİLENMEDİK”

24 Ocak ve 27 Aralık tarihlerinde meydana gelen depremlerden en az etkilenen mahallelerden birinin Ulukent Mahallesi olduğunu söyleyen Muhtar Atlan: “Depremde en az hasar alan mahallelerden biri Ulukent Mahallesi’dir. Sadece kerpiç ve eski evler hasar aldı. Depremden sonra mahallemiz daha az hasar aldığından ve yeni yapı stoku bulunmasından dolayı vatandaşlarımız Ulukent Mahallesi’ni tercih ettiler. Şu anda bile mahallemizde boş ev yok.”dedi.

“ŞEHİR HASTANESİ MAHALLEYİ CANLANDIRDI"

Şehir Hastanesi’nin yapılmasının ardından Ulukent Mahallesi’nin bir canlılık kazandığını belirten Mahalle Muhtarı Atlan, şunları söyledi: “Şehir hastanesinde çalışan binlerce kişi var ve bu çalışanların çoğu bu civarda oturuyor. Hastaneye gelip giderken bizim mahallemizden geçiyor. Hastanenin mahallemizde yapılması büyük bir canlılık kazandırdı.”

“ALTYAPIDA SIKINTI YAŞIYORUZ “

Ulukent Mahallesi’nin çok büyük sorun yaşamadığını ancak elektrik ve internet altyapıları nedeniyle mağdur olduklarını anlatan Muhtar Ayhan Atlan, şunları kaydetti: “Mahallemizin çok büyük sorunları yok. Gelişmekte olan bir mahalleyiz ancak altyapıdaki hizmetlerde sıkıntı yaşıyoruz. .Elektrik ve internette sıkıntı yaşıyoruz."

“MAHALLEMİZİN SORUNLARINI GİDERİYORUZ”

Ulukent Mahallesi’nde yapılan çalışmalara dair bilgiler de veren Muhtar Atlan, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Mahallemizde altyapımız, aydınlatmamız yağmurlama sistemimiz yoktu. Biz bunları dile getirdik ve sağ olsun Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları bu sorunların çözümünü sağladı. Yeni haliyle mahallemiz yaşanılabilir duruma geldi. Özellikle mahallemizin kanayan yarası olan kanal, çok güzel bir projeyle yaşam alanına dönüşmüş oldu.”

“TARİHİ YOL” TAMAMLANMAK ÜZERE

Türkülere konu olan tarihi Hüseynik- Harput Yolu ile ilgili gelinen son durumu gazetemize açıklayan Muhtar Ayhan Atlan, şunları söyledi: “Hüseynik’ten Çıktım Şeher Yoluna” bir türküydü ve biz bunu belediye başkanımıza proje olarak sunduk.  Başkanımız bu tarz tarihi projeleri çok beğeniyor ve projeyi geliştirerek yapmaya başladı. Bu projenin yüzde 60’ı bitti. İnşallah yüzde 100’ü bitince çok güzel bir hizmet mahallemize kazandırılmış olacak.”

BEKLENEN PROJELER VAR 

Ulukent ve Harput’un birlikte düşünülmesi gerektiğini belirten Muhtar Ayhan Atlan, mahallede yapılabilecek önemli projeler hakkında ise şunları söyledi: “Harput,Elazığ turizmi açısından büyük önem taşımaktadır. Harput’u Ulukent Mahallesi ile birlikte düşünmek gerekir. Geçmişte konuşulan bir teleferik projesi vardı. Bu projenin gerçekleşmesi hem mahallemize hem de Harput’a turizm açısından değer katacaktır. Aynı zamanda mahallemiz içerisinde yer alan tarihi konaklar var bunların da restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyoruz.”