Yerel İttifak Gönülsüz Mü?

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri'nde yuvarlak bir masa etrafında bir araya gelmişti.

Yerel İttifak Gönülsüz Mü?

Herkesin mutlu olarak ayrıldığı masadan, 28 Şubatta yapılacak parlamenter sistemle ilgili yapılacak açıklama kararı çıkmıştı.
Altı partinin genel başkanları, na bir yenilgi yaşatmak ve Erdoğan’ın cumhurbaşkanı koltuğundan etmek için, tüm ayrılık ve aykırılıklarına rağmen sarmaş dolaş pozlar verip birbirlerini ağırlarken, millet ittifakını oluşturan partilerin Elazığ İl Başkanlarında çıt yok.
Bırakın bir araya gelmek ve yerelde ortak programlar yapmak, eminiz ki hala bir birleriyle tanışmayan ve hatta tanışma gereği bile duymayan il başkanları var.
Bu isteksizlik, heyecansızlık ve gayretsizlik de gösteriyor ki, yukarılarda pişirilen ve Anadolu’da tadılması istenen çorbanın tadı yereldeki il başkanlarına çok da lezzetli gelmiyor.  Hatta bu çorba, birbiriyle tezat ürünlerle karılıp karıştırıldığı için meydana gelen kekre bir tat barındırdığı için, geliştirilmek ve yemek programlarının moda deyimiyle “farklı yorumlanmak” istenmiyor.
Millet ittifakı oluşturan il başkanlarının bir araya gelip sohbet bile edememesindeki en büyük engel, her birinin parti tabanlarından gelme ihtimali ve dozu yüksek eleştiri ve tepkiler de olabilir. Zira hemen her parti tabanından çok net biliyoruz ki, birbirlerinden çok hazzetmiyor ve hatta birlikte olmaktan ciddi rahatsızlık duyuyorlar.
Bu konuda en rahat ve bu tür tepkilerden uzak parti, Yeniden Refah Partisi ve Memleket Partisi. Hem Fatih Erbakan hem de Muharrem İnce, her iki ittifakı da reddedip kendi düşüncelerini halkla paylaşıyor ve büyük de bir ilgi topluyorlar.
Ve büyük ihtimaldir ki HDP’nin “Üçüncü Yol”u ile birlikte tüm bu ittifakları reddedip yeni bir ittifak yolda ve yakın.