''YEREL GAZETEMİ OKUYORUM''PROJESİ KAPSAMINDA STANT KURULDU

Basın İlan Kurumu Elazığ Şubesi Müdürü Murat Yürekli,Elazığ Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz  Sahibi Ahmet Toprak ve yerel gazete sahipleri, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit

''YEREL GAZETEMİ OKUYORUM''PROJESİ KAPSAMINDA STANT KURULDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu Elazığ Şubesi Müdürü Murat Yürekli,Elazığ Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz  Sahibi Ahmet Toprak ve yerel gazete sahipleri, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı ziyaret etti.

Ziyarette Elazığ Belediyesi'nin elektronik ortamda en fazla yerel gazetelere en fazla ilan yönlendiren kurum olması nedeniyle BİK Müdürü Murat Yürekli tarafından, Başkan Yanılmaz'a plaket verdi.

Başkan Yanılamaz da, Elazığ Belediyesi'nde bugünden itibaren “Yerel Gazetemi Okuyorum” projesi nedeniyle belediye binasında vatandaşlara ücretsiz olarak sunulacak gazetelerin yer aldığı standı kurdukları müjdesini verdi.
 

‘’YAKLAŞIK 68 KURUM YEREL GAZETELERE İLANLARINI DİREK YÜKLÜYOR’’

Basın İlan Kurumu’nun 40. Şube olarak geçtiğimiz yıl Elazığ’da açıldığını hatırlatan Yürekli, “Türkiye’de son yıllar da ciddi bir anlamda dönüşüm ve gelişim yaşıyoruz. Kurumumuzda bu sürece uyum sağlamak adına yerel gazetelerimize, kurumlarımız ilanları elektronik ortamda yüklemeye başladı. Elazığ’da pilot illerden bir tanesiydi. Şuanda kurumumuz nezdinde elektronik ortamda ilan yükleyen oransal olarak en iyi şube konumundayız. Yaklaşık 68 kurum yerel gazetelerimize ilanlarını direk yüklüyorlar" dedi.
 

‘’ELAZIĞ BELEDİYESİNİN SÜRPRİZİ BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ’’

Kendileri açısından Elazığ Belediyesi’nin takdire şayan bir yanı olduğunu belirten Yürekli, “Belediyemiz, 2015 yılında yerel gazetelerimizde yayınlanmak üzere 159 resmi ilan direk elektronik ortam üzerinde vermiştir. Aynı zamanda başkanımıza, gazetelerimizin okunurluğunu arttırmak için yerel gazetemi okuyorum projesinden bahsetmiştik. Bugünde Elazığ Belediyesinin sürprizi ile karşılaştık ve standın kurulduğunu gördük, çok mutlu olduk” diye konuştu.

 

“NE KADAR GÜÇLÜ BİR YEREL BASIN OLURSA BİZLERDE KENDİMİZİ O KADAR GÜÇLÜ HİSSEDERİZ’’
 

Elazığ'da yıllardır hizmet veren yerel gazetelerimiz Basın İlan Kurumu’nun gelmesiyle 4 tane yayına devam eden gazete durumuna geldiğini ifade eden Başkan Yanılmaz ise, “Elazığ kadim kültürü, sanatı, yazarı ve çizeri ile esasında örnek illerden biridir. Biz okula gelip giderken camlara asılmış gazeteleri okuyarak bugünlere geldik. Dolayısı ile Elazığ esasında hem okuyan, yazan, fikrini ortaya dökebilen insanların olduğu nadir illerden biridir. Belki bundan dolayıdır ki yerel gazete sayımız biranda çok arttı. Artınca da kalite düştü. Şimdi 4 gazete yayınına devam etmesiyle farklı, güzel bir dönem başlamış oldu. Nasıl İzmir, Bursa, Konya, Gaziantep’te yerel gazeteler ulusal yayının önüne geçiyor. Vatandaş kalktığı zaman ulusal dışında yerel gazetenin ne dediğine bakıyor. Adım adım Elazığ’da bu noktaya gelecek .Bu noktaya gitmesinde Elazığ Belediyesi olarak tüm desteğimizi vereceğiz, birlikte yol ilerleyeceğiz. Yerel basının gücü Elazığ’a ve bize güç verir. Yerel basının zayıflığı da şehir zayıf gösterir. Dolayısı ile ne kadar güçlü bir yerel basın olursa, bizde kendimizi o kadar güçlü kabul ederiz" ifadelerinde bulundu. 

“YEREL BASIN BİZİM GÖREN GÖZÜMÜZ’’

Elazığ Belediye Başkanı olarak televizyonlar, gazeteler ve radyolardan sürekli belediyeyi övmelerini beklemediğinin de altını çizen Yanılmaz, şunları kaydetti: “Yeri geldiği zaman eksikliklerimiz görüldüğü zaman onlarında yazılmasını ve önerilerin de gelmesini bekliyorum. Aslında yerel basın bizim gören gözümüz, işiten kulağımız. Ancak şunu da hep söylüyorum. Her olayın haber değeri vardı ama haberi fiilen yazarken şehrin çıkarlarını düşünmemiz lazım. Öyle haberler olur ki, o haberin değeri olsa dahi yayınlanmaması gerekir, şehrin geleceği açısından. Atılan bütün adımlarda, Ahmet’in, Mehmet’in değil şehrin çıkarlarını ön planda tutmak zorundayız. Ben entelektüel yapısı ile yerel gazetelerde yayınlanan yazıların sadece Elazığ’da okunan değil, bölge ve Türkiye tarafından okunan yazıların olması gerektiğine inanıyorum.” 
 

Elazığ Belediyesi'ne işleri dolayısı ile gelen vatandaşların okuması içinde başlatılan “Yerel Gazetemi Okuyorum” projesi kapsamında bugünden itibaren standın kurulduğunu aktaran Başkan Yanılmaz, her gazete çalışanın attığı adımın Elazığ’a katma değer sağlayacağını söyledi.