Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında deprem ve milli eğitim konuları üzerinden Türkiye gündemini ele aldı. Dr. Erbakan,' Kentsel dönüşüm projeleri birer rantsal dönüşüm mantığıyla yapılıyor' dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan:
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nde yapılan toplantıya partinin Genel Başkan Yardımcıları ve İl Başkanları’nın yanı sıra Prof. Dr. Doğan Aydal, Bahattin Sungur, Cengiz Zor, Doğan Bekin, 20. ve 21. Dönem Bayburt Milletvekili Suat Pamukçu katıldı.

“Herkesin her fırsatta dile getirdiği ‘deprem değil, tedbirsizlik ve ihmal öldürüyor’ sözünü bizler de tekrar ediyoruz çünkü sonuna kadar katılıyoruz”

Marmara Bölgesi’nde olabilecek depremin büyük yıkıma yol açacağını belirten Dr. Fatih Erbakan,” Deprem geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşanan ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem hadisesi bizlere bir kez daha depremin gerçek yüzünü gösterdi. Depremin bir kez daha ciddi bir şekilde gündemimize girmesine vesile oldu. Her zaman herkesin -sadece bizlerin değil- ifade ettiği gibi topraklarımızın çok büyük bir bölümü deprem kuşağında yer almaktadır. Deprem açısından riskli bölgededir, fay hatlarının üzerindedir. Ve bu sebeple de yıllardan beri belirli aralıklarla depremlere maruz kalıyoruz, can ve mal kayıplarına maruz kalıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Elazığ’da gerçekleşen deprem ve daha geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleşen deprem bunlardan sadece birkaç tanesidir. Ve uzmanların da ifade ettikleri gibi yakın gelecekte İstanbul’da Marmara Bölgesi’nde büyük yıkıma sebep olabilecek bir depremin ayak seslerinin duyulduğu da açık bir gerçektir. Böyle bir tablo karşısında yine sadece bizim değil herkesin her fırsatta dile getirdiği ‘deprem değil, tedbirsizlik ve ihmal öldürüyor’ sözünü artık adeta klişeleşen bu sözü bizler de tekrar ediyoruz çünkü sonuna kadar katılıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Neden depreme bir türlü Japonya gibi bazı gelişmiş ülkeler gibi hazırlıklı hale gelemiyoruz?”

Depremlerin acı sonuçlar ortaya koymasının sebeplerini bilinçsizlik, rant kaygısı ve cehaletle bağdaştıran Erbakan,” Peki bu kadar deprem yaşamamıza rağmen, bu kadar kayıplara uğramamıza rağmen ve hep bir ağızdan deprem değil depreme hazırlıksızlık ve tedbirsizlik öldürüyor dememize rağmen bu tedbirleri neden almıyoruz? Neden depreme bir türlü Japonya gibi bazı gelişmiş ülkeler gibi hazırlıklı hale gelemiyoruz? Ülkemizde üzülerek ifade etmek gerekirse kentsel dönüşüm projeleri birer rantsal dönüşüm mantığıyla yapılıyor. Depreme duyarlı bir şekilde bu projeler maalesef ki ifa edilmiyor. Bu nedenle de depreme dayanıksız konut stoğumuz maalesef ki azalmıyor” şeklinde konuştu.