​​​​​​​YENİ REFAH İL BAŞKANINI ARIYOR

KURDUKLARI 'YENİDEN REFAH PARTİSİ' HAKINDA BİLGİ VEREN FATİH ERBAKAN, İLLERDEKİ TEŞKİLATLARINI DA OLUŞTURUYOR. YENİ PARTİNİN ELAZIĞ İL BAŞKANLIĞI İÇİN YARIN TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILIYOR

​​​​​​​YENİ REFAH İL BAŞKANINI ARIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin eski Başbakanlarından merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu Dr. Fatih Erbakan, geçtiğimiz günlerde 'Yeniden Refah Partisi' adıyla bir parti kurduklarını açıklamıştı.

Ankara'da Hacı Bayram Camisi'nde cuma namazı kılıp ardından Hacı Bayram-ı Veli Türbesi'ni ziyaret eden Erbakan, gazetecilere yaptığı açıklamada "Artık vakit tamam, vakti geldi" demek için toplandıklarını söyleyerek parti teşkilatlanmasına uzun süreden beri başladıklarını ifade etmişti.

ERDOĞAN’DAN SONRA ERBAKAN

Teşkilat yapılanmasını sürdüren Yeni Refah Partisi, stratejisini de belirlemiş durumda.  Halka ve özellikle de AK Partililere 'Türkiye'yi Tayyip Erdoğan'dan sonra Fatih Erbakan yönetecek' söylemini geliştiren partinin bir umut ışığı olarak doğması bekleniyor.

FARKLI BİR MUHALEFET

Yeni Refah Partisi’nin klasik muhalefet anlayışınsan ziyade merhum Necmettin Erbakan’ın “hayra motor, şerre fren” ilkesi ile öne çıkacağını belirten Fatih Erbakan, yeni parti için şunları ifade ediyor:

"Bizler, bugüne kadar yapılan bütün hayırlı hizmetlere teşekkür etmek, bu hayırlı hizmetleri yapanları tebrik etmek, yapılan hizmetleri görmek ve takdir etmek için geliyoruz. Bununla birlikte eksikleri tamamlamak, eksik yapılanları nihayete erdirmek için geliyoruz. Yine bununla birlikte yanlışları da doğrusunu ortaya koyarak düzeltmek için geliyoruz. Yapılan hizmetlere teşekkür edeceğiz, takdir ve tebrik edeceğiz, eksikleri tamamlayacağız, yanlışları da davamıza, istikametimize uygun doğrularla düzelteceğiz."

ALTERNATİFSİZLİK DÖNEMİ BİTTİ

“Ak Parti’nin alternatifi yok” görüşünün yeni parti ile tarih olduğuna vurdu yapan Fatih Erbakan “Bugün milletimize Yeniden Refah Partimizin müjdesini verirken ehvenişerler yerine artık hayrın kendisinin meydana çıktığının müjdesini veriyoruz. Bugün milletimize çaresizlik, umutsuzluk, alternatifsizlik döneminin sona erdiğinin müjdesini veriyoruz. Bugün milletimize asli yuvamıza dönüşün başlangıcının müjdesini veriyoruz ve 'Artık umut, çare, alternatif var, artık Yeniden Refah var' diyoruz." diyerek seçmenin umudu olduklarını ifade ediyor.

ELAZIĞ İL BAŞKANI KİM OLUYOR?

Bugüne kadar partileşme sürecini Erbakan vakfı üzerinden yürüten Yeniden Refah Partisi’nin geniş halk kitlelerine ulaşması için ve kamuoyunda daha çok duyulması ve il başkanlığı için bugün temayül yoklaması yapılıyor. Belediye Kültür Merkezi’nde saat 14’de yapılacak temayül yoklamasına Erbakan vakfı üyeleri ile geçmişte milli görüş ve ak parti saflarında siyaset yapmış isimler de davet edildi.

Türk siyasetine yeni bir soluk getirecek yeni partinin yeni il başkanı kim olmalı sorusunun yanında izlenecek politikanın da görüşüleceği temayül yoklamasına ciddi bir katılımın olması bekleniyor.

KİMLERİN ADI GEÇİYOR?

Yarın yapılacak Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı için birçok ismin adı geçiyor. Genel başkan yardımcılığına ismi geçen Av. İbrahim Gök’e il başkanlığı teklifinin gittiği Gök’ün bu görevi düşünmediği ifade ediliyor.

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı için kulislerde ismi geçenler ise şunlar: Av. İbrahim Gök, Mehmet Tan, Fikret Uymaz, Sami Emre, Mehmet Hanifi Kaya, Recai Yerkazan, Osman Elçi, Muzaffer Sezgin,Ömer Ateş,Rüştü Emir, Nihat Akyol.