YENİ PARTİ YOLDA

Abdullah Gül ve Ak Parti'deki muhalif kanadın yeni bir parti kurma çalışmalarında sona gelindi

YENİ PARTİ YOLDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Abdullah Gül ve Ak Parti’deki muhalif kanadın yeni bir parti kurma çalışmalarında sona gelindi. Abdullah Gül ile Ak Parti arasında bir kaç yıldan beri var olan fikir ayrılığı ile Bülent Arınç, Sadullah Ergin ve Hüseyin Çelik’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında var olan anlaşmazlık ve kopukluk yeni bir partinin doğmasını daha kolay kılacak gibi.

MİLLİ PARTİ GELİYOR

 Bülent Arınç’ın kurucu Genel Başkan olacağı ve Hüseyin Çelik’in başrollerde yer aldığı partinin adı için de iki isim öne çıkıyor. Bunlardan biri Milli Parti, diğeri de Yeniden Atılım Partisi.

Milli Parti ismiyle hem milli görüş çizgisinin; milli ekonomi, milli sanayi, milli dış politika çizgisine hem de milli çıkarları koruyan ve bunun için mücadele edecek bir parti algısı yaratılmak isteniyor. Yeniden Atılım Partisi ismi de siyasi kulisleri takip edenler için yeni bir isim değil. Zira Ak Parti’nin kuruluş aşamasında alternatif isimlerden biri de Yeniden Atılıp Partisi idi ancak sonradan Adalet ve Kalkınma Partisi ismi üzerinde karar kılınınca bu isim rafa kaldırılmıştı.

GÜL, YENİDEN CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTİYOR

Yeni kurulacak partinin başına Bülent Arınç’ın getirileceği konuşulurken Abdullah Gül’ün de Başbakan değil yeniden cumhurbaşkanı olmak istediği ifade ediliyor.

Abdullah Gül, bu hedefine ulaşmak için farklı siyasi partilerden isimlerle de görüşmelerini sürdürüyor. Gül'ün Cumhurbaşkanı olabilmesinin yolu, kendisine yakın bir partinin kurulması ve bu partinin de parlamentoda olmasından geçiyor.

GÜL’ÜN HAYALİ

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı olmasının yolunun Cumhurbaşkanını yeniden meclisin seçmesinden geçtiğini kendisinin de ancak bu yolla Cumhurbaşkanı olabileceğini düşünüyor.

DERİN AYRILIKLAR BEKLİYOR

Abdullah Gül’ün planını harekete geçirmesinin önündeki en büyük engel ise kendisinin cesur çıkışlar yapmasındaki tutukluğu.  Zamansız çıkış yaptığında Abdullatif Şener’in akıbetine düşeceğinden endişe eden Gül’ün Ak Parti içindeki ayrılıkların henüz yeterince derinleşmediğini görerek temkinli hareket ediyor.