YAZIKONAK'TAN YÜKSELEN SES

YAZIKONAK'TAN YÜKSELEN SES
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, 44 kişinin hayatını kaybettiği Elazığ depreminde en ağır ölçüde hasarların tespit edildiği Saadet Partili Yazıkonak Belediyesi’ne bakanlık tarafından yardım ve ödenek gönderilmemesine tepki göstermiş.

Bitmez, "Elazığ'ın Sivrice dâhil merkez belde belediyelerine göre en ağır hasar tespit edilen belediyesi olan Yazıkonak Belediyesi olmasına rağmen diğer bütün belediyelere bakanlık yardım, ödenek gönderirken Yazıkonak Belediyesini es geçiyor. Çünkü o belediye Ak Partili değil Saadet Partili. Bu yapılan partizanlığın dik alasıdır. Deprem üzerinden siyasi hınç olmaz." ifadelerini kullanmış.

Benzer açıklamaları geçtiğimiz günlerde hem Saadet partisi il Başkanından hem de bizzat Yazıkonak Belediye Başkanından da yerel medya aracılığı ile duymuştuk.

İlimizin siyasilerinin de benzer beyanları duyduklarını sanıyoruz. Ancak bugüne kadar iktidar kanadından Yazıkonak ile ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

Ancak şu durumu da dikkatlere sunmak isteriz. 24 Ocakta yaşanan Elazığ depremi ile ilgili olarak hükümet genel kararlar alır. Depremin yaşandığı illere yönelik hazırlanan yasalar bir paket halinde çıkar ve tüm kurumları bağlar. Hükümet eğer depremle ilgili belediyelere yönelik bir yönetmelik çıkarmış ise bu haklardan parti ayrımı gözetilmeksizin tüm belediyeler yararlanır.

Çıkarılan yasalarda belediyelerin hangi partiden olduğuna bakılmaz ve buna göre de yönetmelik çıkartılamaz. Yazıkonak Belediyesi de tıpkı Ak Partili belediyelerin sahip oldukları haklara sahiptir ve bunların takibi ve beldeye yansıtılması biraz da başkanın şahsi gayreti ve girişimciliği  ile alakalıdır.

Yazıkonak Belediyesi’nin Saadet partili olmasından dolayı hiçbir destek alamamış olması iddiası, siyasilerimizce izaha muhtaç bir konudur ve mutlaka cevaplandırılmalıdır. Hatta bazı yardım ve desteklerin alınması konusunda milletvekillerimizin katkı sunması  yerinde ve doğru bir hareket olur. Sonuçta mağdur olan halkımız ise derman da hükümetimiz olacaktır.