Yazıkonak'ta Örnek Proje…

Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak belediyelerin sorumluluk alanlarının sadece bulundukları il, ilçe ve beldelerde yapılan altyapı ve klasik yerel hizmetler olmadığını ve sosyal projeler üretme noktasında da gayret göstermeleri gerektiğini daha önce ifade etmiştik. 

Yazıkonak'ta Örnek Proje…

İlimizde özellikle son aylarda Yazıkonak Belediyesi'nin sosyal projelere ve öğrencilere yönelik önemli çalışmalarını görüyoruz. Yazıkonak, hızla gelişen ve değişen yüzü ile örnek bir başarı hikâyesi ortaya koyan ve birçok ilçemizden daha büyük bir nüfusa sahip kalkınan bir belde.

Yazıkonak, hem ülkemizde hem de dünyaya hitap eden birçok markanın doğum yeri OSB’yi barındıran ve üreten bir belde. Yetiştirdiği ve bugün ülkemize ve şehrimize birçok noktada önemli hizmetler ve katma değer üreten değerlerimizi yetiştiren kadim bir belde..

Nizam ve düzenli gelişen, planlı kalkınmasıyla, TOKİ mahallesi ve tarımsal üretimiyle gönlümüzde, ruhumuzda iz bırakan vefalı bir belde.

Yazıkonak Beldesi son günlerde çocuklara yönelik bir projesi ile gündemde ve gönüllerde.

Elazığ Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı öncülüğünde öğrencilere kitap yardımı yanında sinemaya gitmemiş çocuklar için de bir etkinlik düzenlenmiş.

Yazıkonak Belediyesi tarafından öğrencilerde toplumda milli ve kültürel değerler yönünde farkındalık oluşturmak için Başkan Çadırcı önderliğinde ‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın Projesi hayata geçirildi. Proje neticesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılı Mayıs ve Haziran ayında 3 bin öğrenci belde belediyesi tarafından sinemaya götürüldü.

Yapılan bu etkinliği önemli ve anlamlı buluyoruz. Yaşadıkları yer nedeniyle bazı sosyal etkinliklere katılamayan öğrencilerin bu tür projeler kapsamında mutlu edilmesi çok güzel ve anlamlı. Bu tür etkinlikleri özellikle belde belediyelerden de bekliyoruz. Çocuklarımızı mutlu etmek hepimizin görevi. 

Başta Başkan Çadırcı olmak üzere bu sıcak ve samimiyet dolu projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz…