Yazıkonak Belediyesi'nden Genç Kadınlara İş İmkanı

Tamer ÖREN - Yazıkonak Belediyesi SODES projesi kapsamında 18-29 yaş aralığındaki toplam 30 kadına 'garson-komi' yetiştirme kursu düzenleyecek.

Yazıkonak Belediyesi'nden Genç Kadınlara İş İmkanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazıkonak Belediyesi ve SODES proje ofisi arasında imzalanan  ortak protokolle genç kadınlara yönelik garson ve komi yetiştirme kursu düzenleyecek. Amaçlarının  istihdama katkı sunmak olduğunu ifade eden Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın AYAZ “18 – 29 yaş aralığında bayanlara yönelik “Ne Arzu Edersiniz” projesi kapsamında garson ve komi yetiştirme kursuna 15’er kişi katılarak, toplamda 30 kişi 4,5 ay eğitim alacak. Alınan eğitimler sonrasında kursiyerlere sertifikaları takdim edilecek ve bu sayede kendileri rahat bir şekilde iş istihdamı sağlayacak. Kurslar periyodik olarak iki ayrı takvimde düzenlenecek, ilk 4,5 ayda birinci grup ve ardından kursların ikinci grubu başlayacak. Eğitim alacak kursiyerlere bu plan kapsamında ücrette ödenmiş olacak. Kursların başlama tarihini  belde sakinlerimize ilerleyen günlerde paylaşacağız ” dedi.

Yazıkonak’ın Asansörlerini TSE Kontrol Edecek

Yazıkonak Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü arasında imzalanan protokol  ile belde sınırları içerisinde bulunan bina asansörlerinin yıllık kontrolünü TSE yapacak.

İmzalanan protokol hakkında bilgiler veren Başkan AYAZ “ Belde sınırları içerisinde asansörlü binaların asansörlerinin yıllık kontrolü bu protokol ile daha sağlıklı ve güvenilir biçimde yapılması sağlanarak, belde sakinlerinin  asansörlerde oluşacak sıkıntılarının  asgariye düşürülmesi veya ortadan kaldırılmasını,  kullanılan asansörlerin daha güvenli ve kaliteli olmasını amaçlıyoruz. Ben, imzalanan bu protokolün beldemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye kaydetti.