Taha Yusuf SARIGÜL

NOEL, PİYANGO VE MİLLİLİK

Taha Yusuf SARIGÜL

   Her yılbaşı yazıyoruz. Yazmaya da devam edeceğiz. Milli Piyango, İddia, Şans Topu, At Yarışı, Sayısal Loto gibi devlet eliyle oynatılan bir sürü kumar türü var. Ahlaksız TV programları ile evlerimizin içi ifsad ediliyor. Gençlerimize örnek olarak Aleyna Tilki gösteriliyor.

   İşgal ordularına gerek yok ülkemiz zaten işgal edilmiş, uyutmuşlar hepimizi. Öyle bir işgal edilmişiz ki işimiz hayli zor. Milyonlarca Milli Piyango bileti, binlerce faizli banka şubesi, 100 milyondan fazla faizli banka kartı, binlerce tekel bayii, yüzlerce ahlaksız dizi ve film ile topraklarımız, evlerimiz, ceplerimiz ve yüreklerimiz haramlarla işgal edilmiş haberimiz yok. Bataklığa battıkça batıyoruz.

   Helal yoldan para kazanmak dururken umutlarını milyonların uğrayacağı bir hayal kırıklığına bağlayanların hali içler acısı. Adına milli denilen bir kumar oyunumuz var. Bizim milli ve manevi kültürümüzün neresinde kumar var? Dinimiz de yasaklamıyor mu kumarı? Hiçbir emek harcamadan, haram yoldan gelecek bir paraya umut bağlamış milyonlarca insan...

   Geçenlerde sosyal medyada dolaşan bir videoda domuz eti yediğini zanneden insanların vermiş olduğu aşırı tepkileri çoğunuz izlemişsinizdir. Aynı kişiler ise gönül rahatlığıyla milli piyango bileti alabiliyorlar.

   Ya noel hazırlıklarına ne demeli. Mescidleri AVM'lerin en alt katına koyanlar noel ağaçlarını hemen girişe koyarak insanların gözünün içine sokuyorlar. Sanki noel kutlamak zorunlu birşeymiş gibi dayatılıyor topluma. Belirli bir süre sonra sıradanlaşıyor noel kutlamak. Kutlamayanlar ayıplanır hale geliyor.

   TV reklamlarında bankaların noel harcamaları için verdikleri uygun kredilerden geçilmiyor. Herkes noel için müthiş bir hazırlık içerisinde. Eğlence mekanları yılbaşı programları düzenliyor. Televizyonlar yılbaşı gecesine özel eğlence programları tertipliyor. Yeni bir yıla girmenin heyecanı yaşanıyor.

   Ölüme bir yıl daha yaklaşmanın tedirginliği yok kimsede...

   Doğu Türkistanlı bacılarımız, çinli erkeklerle zorla evlendirilirken, Yemen'de Ümmetin çocukları açlıkla cebelleşirken, İsrail işgal kuvvetleri Filistin zulmünü devam ettirirken, Suriye'de bitmek bilmeyen kıyım devam ederken nasıl olurda Türkiye'de noel hazırlıkları oluyor?

   İnsanın aklı hafsalası almıyor. Hani ayette diyor ya Rabbimiz 'Onlar Allah'ı bırakıp hahamlarını, papazlarını ve meryemoğlu mesihi rab edindiler' diye. Allah'ın emir ve yasaklarını bir tarafa bırakıp batı'nın empoze ettiği bir yaşam tarzını sürmek nasıl açıklanabilir. Allah'ın yasalarını görmezden gelip heva ve hevesinin istekleri doğrultusunda yaşam sürenler bunun hesabını vereceklerini bilmiyorlarmı. Biliyorlar fakat görmezden geliyorlar. Kalplerimiz mi mühürlendi bilemiyorum. Hani diyor ya ayette 'Onlar kördür, sağırdır, dilsizdir' diye.

   Dünya tatlıdır, yeşildir. İçimize yerleşen bu dünya sevgisi bizim en büyük hasletimiz oldu. Konformizm en büyük tutkumuz oldu. Makam, mevki, statü, para, lüx yaşam sevdası bizi köleleştirdi. Neyi hırs ettiysek o bizim imtihanımız oldu. İmtihanları birer birer kaybetmeye başladık. Düşmana benzemeye başladık. Düşmana benzedikçe de kaybetmeye mahkum olduk. İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak eder misin Ya Rabbim?

   Allah imtihanımızı kolaylaştırsın. Fakat biz özümüze olanı değiştirmedikçe Allah'ın bizleri değiştirmeyeceği gerçeği de aşikar.

   Recep Tayyip Erdoğan'a oy verenlerin büyük çoğunluğunun beklentisi bu illetleri yasaklaması, TV programlarına bir ayar getirmesi ve insanların bu günahları işlemesini engellemesi veya bir önlem almasıdır. Erdoğan'dan başkasının bu işi akıl edip halledeceğiz yok çünkü.

   Herkese hayırlı ve sağlıklı bir yıl diliyorum. Allah'a emanet olun.

Yazarın Diğer Yazıları