Taha Yusuf SARIGÜL

İyi Bayramlar Kudüs...

Taha Yusuf SARIGÜL

Bir bayramı daha hüzünle karşılıyoruz. Bir bayram daha yüreklerimiz yaralı, boynumuz bükük. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da üstad Cahit Zarifoğlu'nun bayram tebriğini hatırlıyoruz. 

“Büyüklerin ellerinden
Küçüklerin gözlerinden
Suriye’nin toprağından
Bosna’nın bayrağından
Ebu Zer'in yalnızlığından
Bilal-i Habeşi’nin ilk ezanından
Tarık bin Ziyad’ın kılıcından
Filistinli Cafer’in haykırışından
Gazze’nin gözyaşından öpüyoruz…
İyi bayramlar meleklerin şehri Gazze.
İyi bayramlar utancımız,açlığımız Afrika.
İyi bayramlar Ömer Muhtar’ın soylu çocukları.
İyi bayramlar acının, ölümün başkenti Hama.
İyi bayramlar Recep onbaşı,Salih uzman,er Mehmet.
İyi bayramlar kırılganlıklar,üzüntüler
İyi bayramlar ey Hüzün…”

Katil İsrail her Ramazan Ayında olduğu gibi yine saldırılarını artırdı ve Gazze'yi ateş altına aldı. Onlarca ölü, yüzlerce yaralı var. Adeta açık cezaevine dönen Gazze'de bir insanlık dramı yaşanıyor. 

Melekler şehri Gazze'nin gözleri her zamanki gibi yaşlı. Öpüyoruz o yaşlı gözlerden. Ne olur bizleri affedin. Size yeterince destek olamadığımız için bizlere ne deseniz haklısınız. Utanıyoruz. Bizi Allah'a şikayet ediyorsundur, haklısınız. Ümmetin suskunluğunu başka kime şikayet edeceksiniz ki. Suriye'de, Bosna'da, Doğu Türkistan'da ve diğer İslam coğrafyalarında olduğu gibi Kudüs konusunda da çaresiz ve yetersiz kalıyoruz. Ama şuna iman etmişiz ki Kudüs ne ise Mekke, Medine ve İstanbul odur. 

Bizler burada gücümüz nispetinde bu zülme karşı çıkıp bunu tüm dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Zulme karşı sesimizi yükseltiyoruz. Hz. Ali'nin dediği gibi "Bir zulme engel olamıyorsanız onu duyurun."

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı Memur-Sen olarak öncülük ettiğimiz bir eylem gerçekleştirdik. Elazığ tarihinde görülmemiş bir kalabalık ile basın açıklaması ve akabinde araç konvoyu düzenledik.  Binden fazla araç 3 binden fazla insanın katıldığı bu eylemimiz çok ses getirdi. 

Biz eylemlerimizin "kelebek etkisi" yaratacağı düşüncesindeyiz. Biz safımızı belli ediyoruz. Dalga dalga bu tepkilerin büyüyerek İslam devletlerinin liderlerini rahatsız edeceğini ve katil İsraile karşı gereken fiili adımları atmaya mecbur kalacaklarını düşünüyor ve inanıyoruz. 

Bize düşen bu zulmü duyurmak, zalimlere karşı sesimizi yükseltmek, zalimleri ekonomik olarak boykot etmek ve İslam Devletlerinin liderlerini zalimlere karşı birleşmeleri ve harekete geçmeleri konusunda tetiklemektir. 

Eylemlerimizi küçümseyen, eleştiren, bağırıp korna çalıp evinize gittiniz İsrail çok korktu, diyenlere buradan sesleniyorum. Evet İsrail çok korkuyor. Elazığdaki minik bir çocuğun taşıdığı pankarttan, attığı slogandan çok korkuyorlar. Bunu biliyoruz. Bu nedenle zulme karşı her daim sesimizi yükselteceğiz. Sizler evinizde oturun, bizler sokaklarda olacağız. Bizim sokaklarda olmamızdan bile korkuyor İsrail. 

İsrail, Filistinli bir çocuktan bile çok korkuyor. O çocukların elindeki taşlar birer semboldür. O taşlar Hz. Davud'un sapanındaki taşlardır. O taşlar İsrail'i yıkacaktır. Video ve resimlerde İsrail askerlerinin yüz ifadelerine iyi bakın. Korku ve endişe hakim. Bir de Filistinli gençlerin yüzlerine bakın. Ümit, heyecan özgüven... 

Allah'ın izni ile Kudüs özgürlüğüne kavuşacaktır. Bunu biz göremesek de çocuklarımız görecektir.

İyi bayramlar Kudüs...

Yazarın Diğer Yazıları