Ömer Enes YILAR

Siyasi İddia

Ömer Enes YILAR

Elazığ, tarihinin en enteresan seçimine doğru gün sayarken siyasi partiler de yavaş yavaş bu yarışa hazırlanmaya başladılar.

Niye en enteresan seçim tabirini kullandığımı hepiniz biliyorsunuz ama yine de belirtmekte fay da var ki hem ülke genelinde yaşanan hayat pahalılığı, işsizlik, adamcılık gibi insanları canından bezdiren konular hem de şiddetli bir deprem ve pandemiyi birlikte yaşayan masum Elazığlının, hesabı seçime bırakması bizleri bu tabiri kullanmaya mecbur bırakıyor.

Şehrimizde iddialı çıkışları olan il başkanlarımız da mevcut. Bunların başında muhakkak Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım geliyor. Şerafettin Yıldırım’ın kendine ve partisine olan güveni sorunlara realist yaklaşma tarzı ve herhangi bir ego barındırmayan mütevazi karakteri yukarıda yazdığım enteresan seçim tabiri açıklamasındaki durumlar olmasaydı bence büyük önem taşıyacaktı. Ancak Elazığ özelinde düşündüğümüz zaman, artık Elazığlılar yerelde ne olduğuna değil genel merkezin neler yapacağına ve hangi müjdeleri verip bunları seçim vaadi niteliğinden çok somutlaştırarak- burada verilen sözle ilgili ihalenin seçim öncesinde yapılması tarzında durumlardan bahsediyorum- sunup sunmadığına bakıyor. Durum böyle olunca yereldeki çırpınışların öksüz kalacağını ve ilk seçimde Ak Parti’nin Elazığ’da çok zor bir süreç yaşayacağını düşünüyorum.

CHP şu anda sırtını genele yaslamış, ülke genelindeki sorunların dile getirilmesi ve çözüm önerileri sunulması ile özellikle HDP ile olan ittifakın milliyetçi muhafazakar seçmende kabul görmemesi üçgeninde dolaşan oy artıramama sorunun çözümü olarak her bölgede Gürsel Erol gibi bir siyasetçi de bulunamayacağından bir labirente sıkışmış gibi sanki. Elazığ’da Gürsel Erol gibi bir siyasetçinin olması CHP için büyük şans. İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran ile birlikte tek sesliliği yakalayan CHP, Elazığ’da hiç şüphesiz iktidarı en çok zorlayacak teşkilat olacak.

Yeninden Refah Partisi’nin sorunlara umut olacağız bakış açısı halka ne kadar geçiyor bilinmez ama bu iddiaların İl Başkanı Av. Erhun Karakuş ve Av. İbrahim Gök gibi yöneticilerin hal, hareket ve söylemleriyle olan tutarlılığı partinin de iddia ettiği gibi siyasi sürprizlere kapı aralıyor.

İYİ DEĞİŞİM
Bu yazının yazılmasının kaynağını ise İYİ Parti oluşturdu. Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığımız yazılarda eski teşkilattaki eksikleri görerek gazeteci refleksiyle bunları dile getirmiştik. Kapsamlı bir değişiklik yaşandı İYİ Parti’de ve başkanlığa Servet Gürgöze atanarak iyi de bir teşkilat kurdu. Bugün katıldığımız tanıtım toplantısında her şey olması gerektiği gibiydi. Acemilik sezmedim. Zaten beklenen budur, bazı şeyler olması gerektiği gibi olsa bile yetiyor bence. Ancak İYİ Parti Elazığ’da bununla yetinmeyecek gibi. Bakalım, teşkilatın ilerleyen günlerde ortaya koyacağı performans belki de İktidarı Elazığ’da zorlayabilecek yeni bir teşkilatın sinyalini verir. 

Türkiye siyasetinde 24 saatin bile ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz artık…

Valla diğer partiler kızacak ama ne yapalım çok klişesiniz, yazacak bir şey bulamıyoruz?

Yazarın Diğer Yazıları