Ömer Enes YILAR

Bahara Doğru

Ömer Enes YILAR

Geçmiş zamanlarda da işte bu dönem dünyanın sonudur dedirtecek hadiseler mutlaka yaşanmıştır. 

Bizim zamanımızda ise özellikle son yıllarda karşılaştığımız olaylar geleceğe ümitle bakma kabiliyetini çoğu insandan alıp götürmüş olsa da ben o kadar karamsar düşünmüyorum. 

Gezi olayları, 15 Temmuz Darbe Girişimi, Ekonomik Kriz, Dolar, Euro, pandemi derken bir de kuraklık belasıyla karşı karşıya kalmak üzereydik. 

Tüm bu olayları tek kalemde yazıp geçmek ne kadar kolay… Ama üzerimizde oluşturdukları etki, şehitlerimiz, kaybettiklerimiz; bunları düşününce gelecekle barış olamıyorsun ister istemez.

Hayata karşı pozitif bakış açısına sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu herkes kavrayabilse ve  keşke bu ülkede yaşayan herkese bu özellik kazandırılabilse…

Hülasa biz yaşadığımız tüm zorluklara rağmen güçlü bir millet ve güçlü bir ülkeyiz. Kendimize güvenip azimli olursak başaramayacağımız hiçbir şey yok. 

Geçtiğimiz gün rahmetiyle hem ilimizi hem ülkemizi bereketlendiren ve sönmek üzere olan ümitlerimizi beyaz bir bereketle tekrar yeşerten Cenab-ı Hak, dualarımız ve ortaya koyacağımız gayretimizle bizleri yeninden bu zor durum içerisinden çıkaracaktır elbet. 

Bu rahmet karşılığında bizlerin de bir şeyler yapması gerekiyor elbet… Beyaz rahmet, nasıl ki tozu toprağı, dağı taşı tertemiz ettiyse, insanoğlunun da kir ve pas kaplanmış yüreğini tertemiz etmelidir. 

Bereketli bir baharı karşılayan doğa ile kin, nefret, haset gibi duygularını ve tamamen dünyaya adanmış benliğini temizleyen insanoğlu buluşunca altından kalkamayacağımız hiçbir zorluk ve içinden çıkamayacağımız hiçbir darlık olamaz.
 

Yazarın Diğer Yazıları