Muhammed KURŞUN

Vah Vah Vekilim…

Muhammed KURŞUN

Geçtiğimiz günlerde Elazığ’ın yerel bir kanalında Ak Partili bir milletvekilinin gittiği STK’daki demeçlerine şahit oldum. Tabi bir ilin milletvekili o ilin sorunlarına hakim ve temsilde en yüksek makamda görevini ifa eder. Bu düzlemde seçilmiş bir vekilin elbette görevini en iyi şekilde yapacağından kuşkum yoktur lakin izlediğim haberdeki demecinde şöyle söylüyor; ‘Çok büyük sıkıntılar geride kaldı ama ülkemizde ne gıda tedarik zincirinde bir aksama oldu nede fiyatlarda ani bir artış oldu’ diyor kıymetli vekilim…!

Farklı illerde yaşamış olsak da aynı ülkeyi paylaştığımız aşikâr. Bugün fiyatların anormal artışın sebebini hükümet araştırırken hatta sahada bizzat denetleme yaparken bu şekilde bir demecin ne kadar şık olacağını sizlerin takdirine bırakıyorum.

Gıdadan sanayi hammaddelerine kadar neredeyse her üründe yüzde 100’e varan fiyat artışları yaşanıyor maalesef…

Küçük bir örnek: 2019 yılında sıvıyağ 35 TL, 2020 yılında 60 TL, 2021 yılında 78 TL mesele net mi?

Gıdada; ayçiçek yağı, süt ürünleri ve sebze-meyveye, sanayi tarafında ise alüminyum, çelik, plastik ve porselen hammaddelerinde yaşanan zamları bu milletin idrak edebilmesi zor bir şey değil kıymetli vekilim…!

Halbuki; pandemiyi fırsata çeviren ar damarı patlamış kişi ve kişiler yüzünden stoklama ve spekülatif hareketler ile fiyatlarda artış oldu ve bizler kontrol altına alıyoruz daha iyi olacak deseniz amenna veya bol para politikası nedeniyle hammadde fiyatlarında yükseliş yaşanması alım gücünü zorlaştırdı deseniz ona da amenna…
Hülasa, kıymetli vekilim sizin bahsettiğiniz gibi tozpembe değil. Dünya küresel bir salgınla mücadele ediyor ve ülke olarak bu mücadelenin içinde başarılı bir şekilde yol alıyoruz her ne kadar eksikliklerimiz olsa da… Velhasılıkelam iki nacizane önerim olacaktır; birincisi süt ve et fiyatlarını direkt olarak etkileyen yemde, dışa bağımlılık azaltılmalıdır. İkincisi de temel gıda maddelerinde KDV oranları gerekirse düşürülmelidir. Elbette inanıyoruz ki, bu sıkıntılı günler geride kalacak çünkü biz güçlü ülkeyiz lakin net olalım çünkü mesele bariz ofsayt…! 
 

Yorumlar 1
buse 17 Şubat 2021 14:59

maalesef gerçekler varken ve bilinirken dimii ilginç

Yazarın Diğer Yazıları