Muhammed KURŞUN

Kamuda Taşeron İşçisine Seyyanen Ödeme!

Muhammed KURŞUN

2 Nisan 2018 tarihinde kamuda çalışan tüm taşeron işçileri ayrım yapılmaksızın çalıştığı kurumlarda mevcut sözleşmeye dahil edilerek 31 Ekim 2020 tarihine kadar asgari ücret esas alındı. Asgari ücretle birlikte çıplak maaş nitelendirilerek sosyal haklar giyindirildi tabi bu rakam vergi dilimlerine girerek asgari ücret sınırlarına geliniyordu.

Kamuda taşeron işçisi çalışanlar da artık ücret artışını belirleyen toplu sözleşme süreçlerine dâhil olma hakkı elde edecek gününü beklerken elbette kulislerden gelen duyumları da sizlerle paylaşmak istiyorum…

Merkezi idarelerde kamuya geçirilen işçilere, kendi iş yerlerinde geçerli olan toplu iş sözleşmesi hükümlerinin 31 Ekim 2020'den sonra uygulanması kararı alındı buradan hayırlı olması dileklerimi iletmek istiyorum. Güçlü devletimiz olduğu müddetçe yapılacak adımlar menfi yönden devam edecektir.

Sendikalar bu konuda mevcut maaşlara %15-17 arası zam ile birlikte seyyanen yapılacak rakamları da masaya getirecekler. Yapılan bu açıklama süreçleri içerisinde vatandaşlar için nadiren olarak da gelecek bu ödemeler ile beraber 4D’li taşeron işçi olarak kamu kurumlarında istihdam eden asgari ücretli olarak çalışma hayatına devam eden vatandaşların gelecek dönemler içerisinde normale göre daha fazla ödeme ile beraber maaş alabilecek olduklarına aşikar.

Kulislerden gelen duyumlarda 750-900 TL arası seyyanen yapılacak ilave ile birlikte sosyal haklarda iyileşme söz konusu. Şuan kamuda çalışan taşeron işçisi vergi dilimi ile birlikte 2.500-2.900 TL civarında olduğunu düşünürsek, yapılacak seyyanen bir ilavenin kamu menfaatine olacağını düşünüyorum.

Hülasa, Piyasaların hareketlenmesi için yapılacak bu adımın ülke ekonomisinin canlanması için fayda getireceği kanısındayım. Bu sunulacak fırsatlar emekçi kardeşlerimiz için ferah bir yaşama katkı sağlayacaktır. Yapılacak Topu Sözleşmenin ülkemiz, çalışanımız ve ailelerine hayırlı olması dileklerimi iletiyorum…

Yazarın Diğer Yazıları