Muhammed KURŞUN

Bakır mıyız Altın mı?

Muhammed KURŞUN

Bir TV programında evli bir kadının 6 kez başka adamla kaçmasına yer veriliyor ve bu pervasız ahlak dışı programa müsaade ediliyor daha yetmedi bu gibi programlar toplumda yer buluyor. Ah güzel Türkiye’m seni bu hala sokanlar utansın!

Sözde programda gerçekler ne kadar yansıtılıyor bilemiyorum ama özel hayat kavramı ayaklar altına alınıyor. Programda ‘eşim evden sık sık kaçardı’ söylemi mide bulantısı değil de nedir?

Bu gibi tv programlarına RTÜK daha ne kadar müsaade edecek?

Yetişen gençliğin bu tür programları izlediğini sanmıyorum lakin yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimize kötü örnek olduğumuzu da unutmayalım! İffetli olan, aile efradının da iffetli olmasını ister ama gel gör ki RTÜK’ün sessiz kaldığı bu durum karşısında çocukları korumak için duyarsız kalıyoruz! Tabi sözüm bu tür programları toplumda yer bulmasını sağlayanlara…

Asalet olmayınca verilen terbiye ne kadar ses getirir ki! Kaldı ki bakırı ne kadar silerseniz silin sonrasında yine kararmaya başlar değil mi? Çünkü yapılan şey sadece suni bir parlaklıktı oysaki altın hiçbir zaman pas tutmaz ve her daim parlağını muhafaza eder. Yani demem şu ki; bakır mıyız altın mı?

ALO RTÜK 178, Beyaz Masa, 444 1 178 numaralarına gelen şikayetler suni sanırım ki hala bu tip programlar yayın hayatına devam ediyor. Özellikle izleyici temsilciliği iletişim portalında vatandaşın beklentilerini dikkate alınması konusunda ciddi bir çalışma yapıldığını da sanmıyorum. Neden sanmıyorum derseniz tekrar gibi olacak bu tür programlara hala müsaade edilmesindendir.

Hülasa, toplum ahlakını bozan ve etik olmayan aynı zamanda tv kanallarında insanların alkış tuttuğu bu tür programlara son verilmelidir. ‘Kumanda elinizde nereyi izlerseniz’ mantığından uzaklaşılmalıdır. Son zamanlarda medyada yer alan haberlerin içeriğinde kendimize bir pay çıkarmalıyız. Ateş düştüğü yeri yakar felsefesinden uzaklaşmalı, toplumsal olarak bir kez da fabrika ayarlarına dönmemiz gerektiğini söylemek istiyorum. Yani sözüm şu ki; altın olma konusunda çaba sarf edelim velhasılıkelam…!

Yazarın Diğer Yazıları