Muhammed KURŞUN

Aşı Kampanyası için Elazığ Valiliğine Teşekkür

Muhammed KURŞUN

Kısa bir tatil sonrası siz değerli okurlarımla buluşmanın heyecanını yaşarken 2021 yılında da Covid-19 illetinden maalesef kurtulmayı beceremedik. Neden beceremedik sizce?

Eğitim, bilgilendirme, tanıtım, sorumluluk, kul hakkı, kötü algı...vs gibi birçok etkenleri sıralayabiliriz tabi bana göre, medyayı yeteri kadar olumlu yönde kullanamadığımızdan…

Önce aşı nedir sorusuna genel anlamda cevap vermeye çalışalım. Vücudu, zayıflatılmış ya da hastalık yapma gücü olmayan mikroorganizmalarla uyarma bir başka değişle vücudun hafıza hücrelerine bu virüsü tanıtma işi…

Aslında hastalık yapan virüsün, zayıf halini, yani hastalık yapmayan halinin vücuda tanıtılması işlemine aşı deniyor. Çocukluğumuzdan beri birçok farklı aşı vurarak vücudumuzu mikroplardan koruma için adım atmışız. Özellikle duyarlı ebeveyneler teşekkür ediyorum ki; çocuklarımızın aşılarını takip eder ve aşı kartlarını saklamaya kadar örnek bir aile modeli oldukları için. Hal böyle iken Covid-19 illeti için neden aşıya duyarlı değiliz?

Belki de aşıyı iyi anlatamadık veya kafası karışanlar için öncü olamadık ama hep derim bu ülkede medya çok etkin bir alan tabi doğru kullanılırsa. Peki bu süreçte ulusal ve yerel bazda medyayı doğru kullanabildik mi?

Hangi açıdan değerlendirirsiniz sizi bilmem ama ben aşıyı iyi anlatamadık kanısındayım. Hala aşı için uç kafalar görmekteyim ve beni açıkça üzmektedir. Ulusal bazda yeterli kadar eğitim çalışmaları ve kampanyalar devam etse de yeterli bulmuyorum. Özellikle yerel bazda bu kampanyalar neredeyse yok gibi…!

Bu süreç içerisinde Elâzığ Valiliği aşının önemi arz edecek örnek bir girişimde bulunması takdire şayan…

Yaptığı kampanya filminde ulusal bazda güzel bir örnek olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca ilerleyen zamanlarda ulusal bazda takdir toplayacağına da şahit olacağız kanısındayım.

Elâzığ Valiliği 'anlatmaya gerek yok görüyorsunuz' repliği ile ülke gündeminde ismini duyuran İsa Sezeroğlu ile kampanya filmi çekerek vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Keban Çırçır Şelalesi’nde çekilen kampanya filimde “Anlatmaya gerek yok lütfen aşımızı olalım. Ailemiz ile birlikte yaşamak için aşı aşı aşı… Sevdikleriniz ile böyle yerleri görmek için aşı olmanız lazım. Anlatmaya gerek yok.” Diyen İsa Sezeroğlu kardeşimize ve tabi projeyi hayata geçiren Elâzığ Valiliğine teşekkür etmek istiyorum.

Hülasa, yaşam kalitemizi eski standartlarına getirmemiz için aşı konusunda duyarlı olmalıyız. Aşı olmayan kardeşlerim için ise şunu derim; bu ağır kul hakkından kurtulmanız için lütfen aşılarımızı olalım. Aşı karşıtı olan kardeşlerimiz sizlerde bilgilerinizi bir tazeleyin ve doğru olanı bulmaya çalışın hatta sağlık kuruluşlarından destek alalım. Sağlıklı günler için aşı şart velhasılıkelam…
 

Yazarın Diğer Yazıları