Mehmet EMRE

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ VAR DEDİLER GELDİK..

Mehmet EMRE

Aman Allah’ım…!

400 bin kişi ile foto çektirmek zor olsa gerek..

Belediye başkanımız sayın Şerifoğulları’na sabırlar diliyorum açıkçası..

Kişi başı beş dakika vakit ayrılsa, 20.000 dakika ediyor sanırım. Mesai 8 saat olsa, e hadi biraz uzatalım 10 saat mesai yapılsa, 600 dakika ve sonuçta harcanan mesai de hatırı sayılır bir gün sayısına tekabül ediyor. Ama bu süreç zarfında dışardan gelen telefonlar, günlük rutin ihtiyaçlar (lavabo vs.) yani ortalamaya vurursak yaklaşık 1.5-2 aylık bir mesai hayırlı olsun ziyaretlerine harcanmış olacak gibi..

Düşünün oy veren-vermeyen, seven-sevmeyen her insanı kabul etmek ve ziyaretinden dolayı teşekkür etmek zorunda kalıyorsunuz. Birde Stk temsilcilerimiz gibi bu tip ziyaretleri ihmal etmeyen ağır toplarımız var.

Diyeceksiniz ki “Şahin başkan mütevazidir, gocunmaz.” Bu kısmına itirazımız yok. Elbette mütevazidir. Genç ve bir şeyler yapmak isteyen ve de enerjisinin var olduğu da muhakkaktır. Fakat bu istek, enerjisini de, tokalaşma ve  fotoğraflar çektirerek tükettirmemeliyiz diye düşünüyorum.  

Seçim sürecinde yeterince tokalaştık, yeterince fotoğraflar çektik.

Zaten şundan da eminim ki bir çok kişinin cep telefonunun fotoğraf galerisinde; Şahin Başkan, Bilal Başkan, Haluk Başkan ve Ali Başkanla fotoğrafları seçim sonucuna göre hali hazırda hazır kıta bekletiliyordu.

Öyle ya, kim seçilirse onu profil resmi yapacaktık…

Şahsı ve ailesini seven biri olarak; kendilerini bu seçim sürecinde desteklememiş biri olsam da, seçilmiş birinin bundan böyle benimde Belediye Başkanım olduğunu varsayıp bu tokalaşma ve ziyaretlerin bir an önce bitirilmesi taraftarıyım.

Bu şehrin “Bir şeyler yaptık”-dan öte DAHA ÇOK BİRŞEYLER YAPMAYA ihtiyacı var. Kaybedilmiş 10’larca yıl var geride. Bu şehirde geçmişten miras bırakılmış orman alanları piknik alanına çevrildi. Yeni yeni orman alanlarına ihtiyaç var.

Çünkü bu şehir için her saniye bir kayıptır.

Son 10 yıldır şehrimizde büyük sorun olan otopark problemi ve yeşil alan projelerinin hız verilerek bir an önce hayata geçirilmesini istemeyende yoktur zaten.

Seçim vaatlerinde bizleri cezbeden lansman projeler ise, bir an önce sürece yayılarak hizmete dönüştürülmelidir.

Bu konuda en güzel çalışmayı hızlı bir start veren Karakoçan Belediye başkanı Ayhan Akbaba’yı hayranlıkla takip ediyorum. Farkındalık oluşturan projelerle içten gelen bir hizmet aşkı olduğunu düşünüyorum açıkçası. En son “Yeşil Karakoçan” projesi ile “Nikahta Yeşillik Var” ve “Sevginiz bir ağaç gibi kök salsın” sloganıyla yeni evlenen çiftleri ağaç dikmeye teşvik etmesi ziyadesiyle şahsımı memnun etmiştir. 

Aslında buradan bir fikirde doğmuyor değil hani!?

Belediye Başkanı eşliğinde güney çevre yolu tepelerinde hazine arazilerinde “Kendi Piknik Alanını Kendin yap” projesi ile belediye başkanımız halk ile buluşup artık Galericiler Sitesi manzarası yerine Orman Manzarasını torunlarımıza miras olarak bırakabiliriz.

Yazacak daha çok şey var sevgili okur..

Bundan sonra köşemizde, kısa ve pozitif eleştirilerimizle, küçük aklımızca bir şeyler söylemeye çalışacağız.

Sizler nezdinde şahsım adına Sayın Şerifoğulları’nı kutlar, Şehr’ül Emin makamının hayırlar getirmesini temenni ederim.

 Fotoğraf çekemedim ama olsun..!

Sevgi ile…

Yazarın Diğer Yazıları