Mehmet DUMAN

Yaz Spor Okulları ve Gençlik Merkezleri

Mehmet DUMAN

     Her ne kadar adına yaz spor okulları desek de gerçek düşüncenin eğitim olduğunu söylememizde fayda var. Ayrıca sadece yaz aylarını kıstas alarak hazırlanan bir spor eğitimi olduğunun dememizin yanlış olabileceğini düşünüyorum. Çünkü yılın on iki ayı faal olan bir kuruluş gençlik merkezleri.

      Gençlik merkezleri her ne kadar başlı başına bir dernek olarak karşımıza çıksa da, illerde gençlik spor il müdürlüğü çatısı altında faaliyetlerini yürüttüğünü söyleyebiliriz.

       Şehrimizde bulunan gençlik merkezimizin faaliyetlerine gözlerimizi çevirdiğimizde, gençlik merkezinde 07-29 yaş arası gençlere yönelik İngilizce, Osmanlı Türkçesi, Ebru, Hat Sanatı, Tezhip, Okul Etüt, Bilim ve Teknoloji, Satranç, Resim, Türk Halk Müziği, Halk Oyunları, Tiyatro, Bağlama, İngilizce, Gitar, Masa Tenisi ve izcilik kurslarının yanı sıra Bocce, Bedminton ve okçuluk gibi spor dallarına ait kursların ve takım oluşturma çalışmalarının devam ettiğini ve çok sayıda kayıtlı öğrencisi olduğunu görüyoruz.

      Düzenlenen kurs, proje ve yarışmaların Gençlik ve spor il müdürlüğü içerisinde faaliyetlerini sürdüren Gençlik merkezi spor kulübü aracılığı ile yapılmasını da önemsediğimi belirterek birlikten doğan gücün çalışmalara yansıması bu olsa diyorum.

      Düzenlenen bu kursların yanı sıra, oluşturulan dil eğitimi atölyesi, Dini ilimler atölyesi, Sosyal bilimler atölyesi, İnovasyon atölyesi ve Kişisel gelişim atölyelerinde çalışmaların aksamadan yürütüldüğünü de yazıma ekleyebilirim. 

      Özellikle okulların tatil olmasıyla birlikte başlayan yaz kurslarında çeşitli şehirlerde düzenlenen organizasyonlara katılım ve kamp merkezleri ilgi odağı olurken, bünyelerinde dönem, dönem çeşitli projelere de imza atılmaktadır. Bunlar arasında Dene yap projesi ile birlikte Hayalimle dönüşen oyuncak ve sosyal uyum projesi gibi birçok çalışmanın olduğunu’da biliyorum. Bu projeler dâhilinde gerçekleştirilen, alan taraması, Temiz kampüs, geleceğin yıldızları, kadim şehrimiz İstanbul’dayız, genç ofis çalışmaları gibi gönül çalışmaları da önemli bir yere sahiptir.

      Ayrıca gençlik merkezlerinde yapılan çalışmalar kapsamında şiir okuma yarışmaları, halk oyunları yarışmaları, müzik ve ses yarışmaları, tiyatro yarışmaları, Türkiye münazara ligi, fotoğraf ve bilgi yarışmalarının olduğunu da biliyoruz.

      81 ilde 1 milyon 300 binden fazla üyesi olan gençlik merkezlerinde sosyal, kültürel eğitsel

Faaliyetlerin yanı sıra  "Gençlik Merkezleri Akademisi " başlığı altında akademik çalışmalar yapılacak olmasını da duyuyoruz.

      Tüm bunların yanı sıra Elazığ Gençlik ve spor il müdürümüz Abdulsamet Eren’in sporun içerisinden gelen kimliğiolması avantajıyla birlikte gençliğinin verdiği güven sayesinde edindiği koşuşturma’ cı kimliği bu kurum için bir şans olsa diyorum. Abdulsamet müdürümün büyük bir özveri içerisinde yoğun gayretleriyle şehrimiz için, şehrimizdeki çalışmalar ve tesisler için, Gençlik ve spor bakanlığı bünyesinde Elazığ’a tesis ve altyapı konusunda ayrılacak ödenek için yaptığı çalışmaları takdir etmemek elde değil diyorum.

      Kendini genç hisseden 7 den 77 ye herkese sağlıklı, huzurlu, spor dolu bir ömür diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları