Hüseyin KABUKÇU

TEMLİKLER ELAZIĞSPOR

Hüseyin KABUKÇU

 

Memleketimizin en değerli markası olan Elazığspor, 2000 yılından sonra Maddi krizler ile uğraşan bir sorun haline geldi. Her dönem birileri çıkıp kulübü bir şekilde borçlandırıp sonra gelen yönetim öder zihniyeti ile devam ediyor, Elazığspor’un vebali bekadan büyükmüş ki, bu borç batağından bir turlu kurtulamıyor. Her gelen en güzel lafı kalıcı gelir olmaz ise olmaz ama icraata gelince hepsi havada kalan laflar. Bu borç batağına nerden başlayalım dersek Mustafa Yıldız döneminden başlamak en doğrusu olur hadi bir Yıldız dönemine ufaktan hatırlayalım.

Baki aydın yönetimi devir edecek Yıldız ve yönetimi Elazığspor'u devir alıyor bellide Elazığ'ın maddi açıdan en iyi yönetimlerinden biri takımımız süper ligden düşmüş borç ile ama ligden düşen takım dağılmamış ve Yıldız yeni bir jenerasyon ile devam etmek istediğini hedeflerinin süper lige çıkmak olduğunu lakin eski başkan Baki Aydın'ın tekliği olduğunu söylemleri bu sıkışıklıkta Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu devreye girerek meşhur çimento fabrikası vb. kaynaklar ile lige başlıyor tabii mevcut yönetim de takıma borç vererek takımın borçlanma dönemi başlıyor;

Yıldız her maddi krizde blöf istifasını yaparak kongre yapıyor, her blöfde Elazığ Belediyesi ve siyasiler destek sağlıyor. Ne hikmetse yönetim borçları bitmiyordu, Yıldız en son blöf kongresinde Sayın Bahri Turhan bir kahraman edası ile kulübü devir alıyor geldikten belli bir süre sonra, Yıldız'ın temliklerinden şikayet etmeye başlıyordu.

Sayın Turhan da transfer bütçesine yönetim olarak Elazığspor’ borç vererek borçlandırdı, Sayın Turhan o dönem kalıcı gelir olarak Elazığ Belediyesi’nce parkmetreleri aldı ama lakin en fazla 1 ay işletip sonra makul bir rakam ile devir etti. Tabi onun dönemindeyse meşhur çimento fabrikası Belediyenin baskıları ile desteğini esirgemedi. Turhan da giderken temlik koyarak gitti.

Bu kadar destek geliyor Elazığspor halen borçlu. Bahri Turhan’da kongre kararı aldı ve bıraktı o dönem Elazığspor’un borçları çok olduğu için kimse yanaşmıyor mecburiyetten kayyum heyeti ile tanışma durumları başladı.  Vah Elazığspor'um nerelere gidiyorsun ve kayyum olarak yetkili bir kayyum geliyor Elazığspor'un başına ve sonrasında Başkan olarak TSO Başkanı Sayın Suat Öztürk dönemi başlıyor. Mükemmel bir yönetim anlatmaya gerek yok, para var sıkıntı yok. Yönetim olarak Elazığspor'a borç verildi ama takım stratejik hatalar ile küme düştü ve sayın Öztürk kongre kararı aldı. O da temlik koyarak gitti ve Elazığspor'da bir kayyum dönemi daha geliyorum diyordu.

Vah Elazığspor'um bu hallere düşecek takımıydın takım 2 lige düşmüş borç çok destek yok kayyumlar ile uğraşılıyor ve nöbetçi Başkan Ali Cipli yönetimi geliyor. Takım düştü, düşecek Mustafa Yıldız fazla temlik olduğunu belirtiyor bu temlik parasını Ali Cipli yönetimine vereceğini söylüyor ve takım gelen bu paralar ile kümede kalmayı başarıyor. Ne acı bir durum baksanıza Elazığspor'a fazla temlik konulmuş, Yıldız vicdanını rahatlatmak için kendi istediği gelen bir yönetime veriyor.

            Vah Elazığspor'um vah ve Sayın Cipli de kongre kararı alıyor ama ilk defa temlik konmadan bırakılıyor ama kayyumdan kurtulamıyor Elazığspor'um ve Akademi Spor Giyim Mağazası, Elazığspor'dan alacakları olduğu için Elazığspor'a Başkan adayı oluyor. Sayın Murat Kaya başkanlığı alıyor. Alacaklarını aldıktan sonra kısa bir süre sonra o da yönetimi bırakıyor ama kayyumdan kurtulmayan bir Elazığspor'un, temlik borçları birikmiş olan bir Elazığspor'un futbolcu borçları, vergi, maaş vb. icralar ve batak bir Elazığspor vah ki vah.

Elazığ Belediyesi takıma el atıyor Serkan Güllü kayyum heyeti ve son bir kayyum olarak tarihe geçiyor. Sevinelim mi üzülelim bilemiyorum ama taraftarlar acısından sevindirici bir durum çünkü o dönem güzel bir yapılanma başlıyordu. Elazığspor'un yeni başkanı Elazığ Belediyesi Özel kalem müdürü Akın Şatıroğlu’nun göreve gelmesiyle takım 2. ligde kalıyor ve devamında TFF 1. Lig’e yükseliyor. Tabii klasik bir maddi kırız başlıyor bu krizde o dönemin

 2. başkanı sayın Selçuk Öztürk ile çözümlenecek ama bu krizden önce şunu belirteyim Sayın Şatıroğlu döneminde şehrin bir kısmından destek gelmesine rağmen borç ve temlikler temizlenmemiş, sayın Öztürk sayın yönetime maddi olarak gerekli destekleri tek başına sağlamış ve bunun meyvelerini sayın Şatıroğlu kongrede kararı alarak yönetimi Yeni Başkan Selçuk Öztürk’e bırakıyor ve takım süper lige yükselmişti.

Borç devam ediyor sıkıntılarından arınmamış ve temeli sıkıntılı bir Elazığspor'un bundan sonrası malum, temlikler devam…

Elazığ'da bir de  şu zihniyet var; Gözüyle görmediği her şeyi olmuş gibi anlatmayı çok seviyor, menajeri konuşuyorlar, hocaları beğenmiyorlar futbolu eleştiriyorlar ama ne yaptım yada nasıl destek olurum? Demiyorlar.

Yazarın Diğer Yazıları