Hüseyin KABUKÇU

HAYDİ ELAZIĞ'DA FUTBOLU BİTİRELİM!

Hüseyin KABUKÇU

Bu şehrin kaderimi?, Şanssızlığı mı? Sahipsizliği mi? Adını ne koyarsanız koyun bir şeyler bir türlü rayına girmiyor…

Öyle ki bu şehirde 2 tane profesyonel, 2 tane Bölgesel Amatör Lig ve sayısız amatör takım var ama ne hikmettir ki maç oynayacak saha yok. Şaka gibi değil mi?

Allah her şehre profesyonel takım nasip etmemişken, bizde 2 tane var ama değerini bilen yok ne yazık ki…

Bu şehirde insanların stres atabileceği, çocuklarını alıp gidebileceği kaç tane ortam var Allah aşkına…

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün spor kökenli olmayan Müdürü Suphi Döner’in 1 Mayıs’ta düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği cümleler dün gibi aklımda.

Şöyle ki sayın Döner son derece emin açıklamalarda bulunarak Elazığspor’un maçları için Fırat Üniversitesi Sahası’yla, Elaziz Belediyespor için ise Gençlik Merkezi Sahası’yla yola devam edilmesi için girişimlerde bulunacağını bahsetmiş ve herhangi bir tartışmaya mahal vermeyerek bu konuda taraftarın yüreğine su serpmişti.

Nitekim aradan tam 1.5 ay geçti…

Ne değişti bu 1.5 ayda? Hiçbir şey…

Ne Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden nede ilin yöneticilerinden hiçbir adım gelmedi. Aradan geçen sürede olumlu tablo yerini büyük olumsuzluklara bıraktı. Yıkılın stadyumun yapımına başlanılamaması, Elazığspor için bir saha ayarlanamayışı, ödenekte sıkıntı çıktığı iddiası, Elaziz Belediyespor’un Gençlik Merkezi’ni kullanamayacak olması gibi problemler oluştu.

Çözüm için bir adım atıldı? Yok…

Atılacak mı? Vallaha benim ümidim yok…

Gençlik Spor İl Müdürü Suphi Bey, liglerin başlamasına 2 ay kala halen daha çıkıp yeni stat projesi yapılması gerekiyor diyor ama tarih vermekten kaçınıyor. Suphi bey icraatla konuşalım lütfen.

Bu stad için yer tespiti yapılacak. İhaleye çıkarılacak, yapımı tamamlanacak ve TFF’nin onayı ile maçlar oynanmaya başlayacak. Sizce bunlar 2 ayda tamamlanacak işler mi?

Geçen sezon Elazığspor’un küme düşmesinde en büyük pay şüphesiz maçların dışarıda oynanmasıydı. Bu sene de maçların Elazığ’da oynanabilme ihtimalini çok çok düşük görüyorum ben. Elazığ bu yıl da futbola hasret kalacak gibi. Olan yine Elazığ takımlarına, yine Elazığlı futbolseverlere olacak.

Son olarak geçen yıl devre arası olmadan stadın yıkıma karar veren İrfan Yumakgil ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk’ü de Allah’a havale ediyorum.

Bu arada bugün gerçekleştirilecek olan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı seçiminin de ilimiz futboluna hayırlar getirmesini diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları