E.Eren KURNAZ

TRAVMA

E.Eren KURNAZ

Son üç maçını kazanan Elazığspor, sahasında Balıkesirspor'u konuk ederken, sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılarak önemli bir fırsat tepti.

Oyuncu profilleri ve oyun yapısı incelendiğinde ikiz iki takımın mücadelesi şeklinde geçeceğini tahmin ettiğimiz müsabakada, orta sahayı elinde tutan Balıkesirspor'un daha kazançlı ayrıldığını söyleyebiliriz. Denizlispor maçının 11'ini değiştirmeyen takımımız, seyirci avantajını da kullanarak favori olduğu maçta, kazanacak kadar iyi oynamasa da iki basit gol yiyerek 1 puana razı oldu. Alışılagelmişin dışında bir oyun ortaya koyan Elazığspor, en iyi silahı olan duran toplardan faydalanamadığı gibi, kalesinde gördüğü iki yan top golü ile herkesi şaşırttı.

Çok fazla pozisyon vermesek de topun rakipte kalmasını engelleyemedik. Topa daha fazla sahip olan, daha fazla pas yapan Balıkesirspor, etkili oyuncularımızı marke etmenin yanında, rakibine oyun kurdurtmayan yapısı ile alkışı hak etti. İlk yarıda Mertan'ın gol pozisyonu ve Tom'un sağ kanattan getirdiği top dışında pozisyon bulamadık ancak rakibe de hiç pozisyon vermedik. Erken attığımız gol, her iki takımın oyun planını değiştirmesine sebep oldu. Alparslan ve Elmar'ın, Nizamettin, Cüneyt ve Foxi karşısında etkisiz kalmaları ilk yarı boyunca en çok göze batan noktaydı. Foxi'nin zaman zaman Elmar'ı, zaman zaman da Alparslan'ı peşinden gezdirdiği anlarda, Nizamettin ve Cüneyt'in oyun kurmasına engel olamamamız, Tatos'un rakip baskılarında yetersiz olmasının sebebiydi.

Orta alanda adam paylaşmakta yaşadığımız sıkıntılar ve top bizdeyken yeterince pas yapamamamız, oyun üstünlüğü kuramamamızı da beraberinde getirdi. Erken attığımız gol, ekmeğimize yağ sürecekten tam bir handikap oldu. İkinci yarıya yenik başlayan Balıkesirspor, Mehmet Boztepe- Steve Beleck değişikliği ile maçtan vazgeçmediğini belli etti ve bu hamlesinin meyveleri beraberlik golünü atarak elde etti. 1-1’den sonra Merthan-Ahmet Aras değişikliği ile bu hamleye karşılık veren Altıparmak, bu oyuncunun servis ettiği atak sonucunda öne geçmeyi başardı. Tatos attığı muhteşem gol dışında sahada yokları oynayınca yerini Kayalı'ya bıraktı. Ahmet Aras ve Kayalı'nın oyuna heyecan kattığını, pozisyon bulmakta zorlanmadığımızı net gördük. Kötü oynasak da, oyun kuramasak da lehimize çevirdiğimiz maçı, acemice hatalarla Balıkesirspor'a elimizle verdik.

Hem birinci golde, hem de ikinci golde, adam ve alan markajındaki acemi davranışlarımızı ve zaman geçirme kavramını deneyimli oyuncularımız ayağı ile kullanamamanın cezasını iki puan bırakarak ödedik. Altıparmak'ın, uzatmalarda kazandığımız köşe atışını paslaşarak kullanılmasını defalarca uyarmasına rağmen, Tom'un acemice orta açmasından başlayan hatalar zinciri golle sonuçlandı. Dönen topta orta alandaki boşluk neticesinde ceza alanımıza gelen serseri orta korner olunca, kaleci Soner ve Elmar ikilisinin ikram ettiği gol tam bir travmaya yol açtı. Bu travma; haftalardır görülen ama kazanılan maçların sevinciyle dile dökülemeyen sıkıntılarımızın, herkes tarafından dillendirilmesine yol açtı. İki ön liberomuzun uyumsuzlukları, iki bekimizin topu kullanmada ve hücuma destek verememe de ki eksiklikleri bu travmanın doğurduğu çocuklar oldu.

Zor maçların arifesine gireceğimiz haftalarda bu travmanın uzamaması en büyük dileğimizdir. Şampiyonluğa oynayan takımın oyuncuları, zaman geçirme nedir bilmeliler. Duran toplarda markaj yaparken adam ve top açısını ayarlamayı bilmeliler. Kötü oynarken de kazanmayı başarmalılar.

SAYGILARIMLA

Yazarın Diğer Yazıları