E.Eren KURNAZ

KAZANMAK YÜREK İSTER

E.Eren KURNAZ

     Adana Demirspor deplasmanından 2-2’lik skorla ayrılan Elazığspor, galibiyet hasretini üç haftaya çıkararak uzaklaştığı ilk iki hedefinin yanında play-off potasının da dışına çıktı. Beklenen rotasyonu kısmen gerçekleştiren Hüseyin Hoca, takım içi disiplin ve bireysel oyuncu performansları konusunda henüz bekleneni gerçekleştiremedi.

     Adem'in sakatlığından dolayı formayı alan Serkan yine sağ bekte başladı. Cezalı Mehmet Yiğit'in yerine Sezgin'e, Alparslan'ın yerine Kadir'e, Sarpong'un yerine Tatos'a, Berk'in yerine de Emre Öztürk'e formayı veren Hüseyin Hoca, deplasman maçı olma sebebiyledir ki Onur'u orta sahada görevlendirdi. Orta alandaki kırılgan oyun anlayışını hesap ederek haftalardır etkisiz oynayan Onur'u sol açıkta oynatmak, takımın fiziksel durumunun vahim olduğunu göstermiştir. En az Onur kadar topu kullanabilen çok sayıda orta saha oyuncumuz varken, en çok Onur kadar mücadele eden oyuncu bulamamak sorgulanması gereken önemli bir noktadır. Çoğu mevkide beklenen ve doğru bulduğum rotasyon hamleleri meyvesini vermiştir. Özellikle ilk yarıda, gerek mücadele gerekse de oyun kurup yardımlaşmada başarılı olan takımımızda; Kadir, Tatos ve Emre Öztürk çok faydalı işler yaptı. Ayağa pas yapıp topu koşturan, sol kanattan etkili ataklar yapan ve kalesinde pozisyon vermeyen bir ilk yarı geçiren Elazığ Spor,  haftalardır özlenen oyun anlayışını taraftarlarına izletmiş oldu.

     Siyah ile beyaz gibi iki 45 dakika oynayan Elazığ Spor, ikinci yarıda ilk yarının tam tersine bir futbol ortaya koyarak önüne gelen üç puanlık fırsatı teperek sahadan bir puan ile ayrıldı. İkinci yarıya ciddi bir baskı görerek başlayan takımımız; savunmaya gömülerek, topu ayağında tutamayarak, ilk on dakikada kalesinde dört net pozisyon verdi. Golü yiyeceğimiz apaçık ortada iken sahaya müdahale etmeyen ve oyuncu değiştirmeyen Hüseyin Hoca, tecrübesi ile yine hepimizi şaşırttı. Rotasyon seçimlerini takdir ettiğimiz Hüseyin Hoca'nın, takım için disiplinde hala başarısız olduğunu görüyoruz. Zira Ahmet Aras, Soner ve Erman'ın gördüğü saçma kartlar ve bireysel performanslarında, Tom ve Serkan Kurtuluş'un bir türlü istenileni verememesi dikkat çeken detaylardı. İkinci yarıda tek kale oynayan Adanademir Spor'un bu baskısını kırmak için hiç bir şey yapmayan Hüseyin Hoca'nın imdadına oyuncularda yetişmedi. Lider oyuncu eksikliğimizin net olarak ortaya çıktığı bu maçta, hiç bir oyuncu çıkıp sorumluluk alamadı. Attığı gol dışında etkisiz oynayan ve sarı kartı bulunan Ahmet Aras'ı oyundan çıkarmayı düşünmeyen, maça kötü başlayıp bir türlü toparlanmayan Tom'u başka mevkiye çekmeyi planlayamayan Hüseyin Hoca, 2-0’lık avantajın elimizden kaçmasına sebep olmuştur. Ahmet Aras-Kayalı değişikliği ile orta sahada topu ayağımızda tutmayı başarıp, Onur-Berk değişikliği ile de hızlı ataklarla 3. golü bulmak zor olmayacaktı. Tom ve Berk ikilisi ile kontra ataklarda etkili olmak içten bile değildi. Ayrıca orta alanda çok başarılı işler yapan Kadir-Elmar ikilisinin yanına Alparslan'ı almaktansa sıkıntı yaşadığımız kanat savunmasına odaklanamaması da başka bir hataydı.

      Bu kadar yanlışın hatanın olduğu müsabakada bizleri sevindiren oyuncu performansları da vardı. Kadir, Elmar, Erman, Emre gibi oyuncuların başarılı performansları haftalardır eleştirdiğimiz mevkilerde ne kadar haklı olduğumuzu görmemize sebep oldu. İlk maçında asist yapan ve topu olumlu kullanma özelliği ile takdir toplayan Emre, Onur'un formsuzluğunda ben buradayım dedirtti. Sezon başından beri çok faydalı olmasına rağmen Elmar ile yan yana oynarken takımın pas trafiğinde ağır ve etkisiz kalan Alparslan, formayı Kadir'e kaptırdı.Kadir, bu grafiğini sürdürmesi durumunda defansif ön libero mevkiinde alternatifsiz oyuncumuz olacaktır. Elmar, Alparslan ve Kayalı ikinci ön libero olarak forma savaşı vereceklerdir. Ayrıca sakatlığından dolayı takımdan uzak kalan Tatos'un bu takım için ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Oyuncularımızın ilk yarıda ki gibi olan gayretlerine,  form grafiğini yükselterek destek verecek bir teknik direktör ile, oynayacağımız son üç karşılaşmayı kazanmak zor olmayacaktır. Ancak kazanmak yürek ister, cesaret ister, zamanında risk almak ister!!!!!!!

 

Yazarın Diğer Yazıları