Cengiz GÜLAÇ

ŞU İMAR REVİZYONU MESELESİNİN KAHRAMANLARINI TANIYALIM!

Cengiz GÜLAÇ

         Bir ara… Ne bir arası, son üç yıldır hemen hemen her ortamda mesele 2016 yılında yapılan imar revizyonu meselesine geliyor.

            Bol sıfırlı iddialarda bulunanlar, vebal almaktan korkup da salt şehrin değişen yapılaşmasını eleştirenler, nasıl olsa meseleyi millet bilmiyor diyerek kahraman olmaya çalışanlar…

            Normal eleştiri herkesin hakkı, ki ben de şehrin yeni görüntüsünden çok memnunum diyemem ama uzun zamandır bu kahramanlık meselesini kafaya takmış durumdayım. Yoksa bir köşe yazısıyla imar gibi teknik bir konuyu ne anlatacak bilgim var ne de takatim. Ancak kısaca imar revizyon planının sürecini anlatabilirim…

            Elazığ’ın imar revizyon planı 2016 yılında yapıldı. Daha önce bir buçuk yıl kadar revizyonun alt yapısı yapıldı. Sayın Süleyman Selmanoğlu’nun döneminde revizyon planı ihaleye çıktı. İhaleyi Ankara’da bir şehir plancısı aldı. Şehir plancısı belediyenin talepleri doğrultusunda planı hazırladı.

            Revizyon planı 06.05.2016 tarihinde belediye meclisine geldi ve oy birliği ile meclisten geçti.

            Hadi canım dediğinizi duyar gibiyim ama vallahi de, billahi de, tallahi de oy birliği ile geçti!

            Bakın yemin ettim, artık inanın!

            Peki o zaman, yalan söyleyen top olsun!

            Neyse…

            Askı süresinde yaklaşık olarak 4.300 civarında itiraz geldi. Bu itirazları vatandaşlar, bazı kurumlar yaptı. Ayrıca o dönem belediye meclisinde Ak Parti grubundan sonra grubu bulunan tek parti olan MHP grubu da 4 maddeye itiraz etti.

            İtirazlar 05.08.2016 tarihinde belediye meclisinde görüşüldü. MHP grubunun itiraz ettiği 4 madde haricindeki geri kalan tüm maddeler oy birliği ile geçti. Mesele de nihayete ermiş oldu.

            Buraya kadar yazıyı okuma nezaketi gösteren okurlarımın “Ya Cengiz, canımın içi! Mesele 4 maddeymişse,… Değiştirildiğine göre halen daha bu imar meselesi neden el altından gündemde tutulmaya çalışılıyor? Birileri çıkıp ekranlarda neyi eleştirmiş? O zaman bu imar revizyonu meselesinde hiç mi sıkıntı yokmuş?” falan dediğinizi duyar gibiyim!

            Şimdi sevgili okur, oturduğu her yerde bu imar meselesinde sanki akçeli işler varmış, berbat bir revizyon planıymış gibi anlatıp, ekranlarında meseleyi doğru düzgün tartıştırmayan, uzman görüşlerine yer vermeyen medya duayenlerinin niyetini, sanki mecliste kıran kırana mücadele ettiği imajını veren muhalefet grubunun temsilcilerinin aslında ne yaptığını, Ak Parti grubunda olup da, her yerde imar revizyonunda pislikler olduğunu anlatıp revizyonun geçmesi yönünde el kaldıran iktidar meclis üyelerinin aslında hangi ranta ortak olamadığını…

            Anlamışsınızdır yaw!

            Demem o ki sevgili okur, kimse kahraman falan değil. İmar revizyon planı meclisten güle oynaya geçti. Kimse de itiraz etmedi.

            Ben imar revizyon planından anlamam. Anlaması gerekenler itiraz etmemiş. Kaldı ki, siz o dönemde bir gün olsun mimarlar odasının, mühendisler odasının, üniversitenin, çevre fakültesinin konuya ilişkin olarak tek bir açıklama yaptığını hatırlıyor musunuz?

            Herkesin her şeyi bildiği, iffetsizce insanlara iftiraların atıldığı bir ilde aslında kimse asli işini yapmıyor. Üniversitemizde konuyla ilgili olabilecek, fikir beyan edebilecek fakülteler var. Ağızlarını açmadılar. İlgili odaların konuyu kamuoyu önünde tartıştığını hatırlayanımız yok.

            O zaman bugünden geriye dönüp zanlarda bulunmak, kahramanlık peşinde koşmak edepsizliktir!

            Dedim ya, imardan anlamam, rantı bilmem, delili olmayan zanna itibar etmem, kimseye kefil olmam…

            Amma… Zekâmla da alay ettirmem sahte kahraman!

 

Yazarın Diğer Yazıları