Cengiz GÜLAÇ

Şerafettin Yıldırım ve Diğerleri

Cengiz GÜLAÇ

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Sayın Abdullah Akın AK Parti’yi ve Sayın Şerafettin Yıldırım’ı hedef alan bazı açıklamalarda bulunmuştu. Kamuoyunu takip eden okurlarım Abdullah Beyin açıklamalarının içeriğini hatırlayacaktır.
  

Herkesin iktidarın yapıp ettiklerini eleştirme hakkı vardır. Hele de bir siyasi partide il başkanıysanız tabii ki iktidarı ve iktidarın yerel temsilcilerini eleştireceksiniz.
    Muhalefetin işi rakip partiyi parlatmak olmadığına göre eleştiri en doğal haklarıdır.
    Ancak AK Parti iktidarını eleştirirken eğer en güçlü olduğu yerden vurmaya çalışırsanız, bu en hafif ifadeyle acemilik olur.
  

 Misal Ak Parti’yi;
    Sağlık alanından,
    Savunma sanayiinden,
    Ulaşımdan,
     Milli politikalardan,…
    

Vurmaya çalışırsanız bu durum bir askeri zırhından vurmaya benzer!
    Hele hele mera arazileri şirketlere peşkeş çekilmeye çalışılıyor derken şirketle kooperatifin hukuki statüsünü bilmiyorsanız!...
  

 Veya sanayi sitesi yapım çalışmalarını eleştirirken binlerce dönüm merkezde sanayi alanı var derseniz ve yıl olmuş 2022 iken halen daha şehir merkezine sanayi kurulmasını öneren bir vizyonla seçmenin karşısına çıkarsanız!...

    Elazığ’a nükleer santral yapılsın diyenler mevzuyu anlayamayabilir ama toplumun genelini oluşturan aklı başındaki memleket eşrafına, cehaletin tedavi edilemez bir hastalığımız olduğunu hatırlatırsınız! Hepsi bu…
*****
    Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı, Sayın Şerafettin Yıldırım’ı eleştirince ister istemez muhalefet partilerinin il başkanlarını tartıya çıkarmak farz oluyor.
    Şerafettin Yıldırım’ı isteyen istediği konuda eleştirsin,
    İsteyen beğenmesin,
    İsteyen beyanlarına itiraz etsin,
    İsteyen çalışkan değil desin,
    İsteyen çalışmaları yetersiz veya eksik desin,…
    Ama Allah ve Peygamber aşkına vicdanı olan elini vicdanına koysun. (Bazı sefil dimağlar, sizler elinizi kıçınızdan çekebilirsiniz!)
    Muhalefetin tüm il başkanlarının bir günde…
    Bir günü geçtim, bir haftada!...
    Bir haftadan ümidimi kestim, bir ayda,…
    Yapıp ettiklerini üst üste toplayın ve Şerafettin Yıldırım’ın ortalama;
    Kahvehane ziyaretlerini, 
    Cafe ziyaretlerini, 
Küçük esnaf ziyaretlerini,
    Büyük esnaf ziyaretlerini,
    Resmi kurum ziyaretlerini,
    Özel kurum ziyaretlerini,
    İlçe ziyaretlerini,
    İl dışı gezilerini,
    Vatandaş şikayetlerini dinlemesini,…
    Toplayın ve diğerlerinin toplamıyla karşılaştırın!
    Ha bu arada araya kaynayan boş beleşleri, fırlamaları, fırsatçıları, fitneleri saymıyorum bile! Onlardan kurtulmak mümkün değil.
    Sevgili muhalif il başkanları, vallahi ve de billahi hepinizin çok iyi insanlar olduğunuzu biliyorum. Hiç şüphem yok.
    Ama 40 yılın tecrübesi karşısında eksik ve tecrübesiz kaldığınızı görüyorum. Vatandaş da görüyor…
    Yani demem o ki; AK Parti’nin 20 yıldır iktidar olmasında Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği tabii ki en önemli faktördür ama yerelde de her eleştiriye rağmen AK Parti size göre sahada çok daha fazla etkili.
    Bence küçük bir özeleştiri yapın!
    Biliyorum, insanın kendi nefsini imtihan etmesi zordur ama bir deneyin bence…
    ……………………….!
    Sizinle aynı fikirdeyim!
 

Yorumlar 8
Racil Furkan 07 Haziran 2022 14:24

Doğrusu isminizin başındaki av. unvanının yazdığınız yazıya uymadığını düşünüyorum. Adil , tarafsız olmanızı beklerdim amma görüyorum ki yalakalık ve basit dünya menfaatleri için kendinize yazık etmişsiniz. Bu memleketi bu hale getiren yöneticileri nasıl savunma içine girebilirsiniz? Abdullah Bey karış karış bu ili geziyor, sorunları görüyor ve beraberinde çözüm önerileri sunuyor. Bu güzelim ilde eğer yeni sanayi sitesi kurulacaksa ileride eğitim kampüsü olabilecek alana değil tarım arazisine elverişli olmayan bir hazine arazisi seçilsin diyor ama siz O'nu bile anlayamamışsınız. Artık Birilerinin kendi rantları için planladıkları devlet arazilerine, verimli eğitim arazilerine, asla geçit vermeyecektir Saadet Partisi, Abdullah Başkan. Ve bu tür faaliyetler içine giren herkese de Elazığ halkı gereken cevabı verecektir.

Fırat 07 Haziran 2022 13:55

Sayın Avukat bey bu yazı size yazdırıldı ise çok ucuz olmuş. Şayet siz kendiniz yazdıysanız daha vahim bir tablo sizin yazdığınız bu yazı sizin anlayacağınız bir dille anlatayım , girdiğiniz bir dava dosyasında Hakim, Savcı, Avukat vede üst mahkemenin aynı şahıs olmasının ötesinde bir şey değil. Her mahalleye bir ( ROK ) lazım bize düşen de sizsiniz diye düşünüyorum.

Burak 07 Haziran 2022 13:12

Cengiz bey, Elazığ' da köşe yazısında kalite deyince fark atıyorsunuz. Bilgi, görgü, dile hakimiyet 10 numara. Sizinle aynı düşünmüyorsak tek çözümümüz hakaret etmek.

Admin 07 Haziran 2022 08:11

“Milli politikalar “ ha Rezilliğin bini bir para yahu ,saçmalamanın alemi yok .

Osmanlı tokadı 07 Haziran 2022 05:37

Şuan elazığın sorunlarına çok fransız kaldığınızı gorüyorum. Abdullah başkanın tespitleri gayet yerimde. Sahada da ilmiylede profesyonel biri olduğunu gorüyoruz . Sizin yazı biraz körler sağırlar birbirini ağırlar olmuş

Defne 07 Haziran 2022 05:28

Bence köşe yazarı değil tam bir amigosunuz. Ak parti bu kadar iyi ise bu halkın hali neden böyle. Köşe yazarları amigoluk yapıp halkın sorunlarına 3 maymunu oynamamalı. Şuaan halk açlık sınırında fiyatlar almış başını gidiyor. Amigoların maddi refahı yerinde niyeyse. Herkesi öyle biliyolar. Saadet partisi başkanının tespitleri çok doğru ve yerinde

Elazığ 06 Haziran 2022 23:08

Dürüst sözünün eri Sayın şerafettin yıldırım.söz verdiyse yapar. Allah yardımcısı olsun.

Ceylan 06 Haziran 2022 16:11

Çok yalakasın farkındamasın sayın başkanı herkes biliyor.tanıyor

Yazarın Diğer Yazıları