Cengiz GÜLAÇ

ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI İSTEDİ BİR GÖZ, GÜRSEL EROL VERDİ İKİ GÖZ!

Cengiz GÜLAÇ

Geçenlerde Elazığ Milletvekillerinden Sayın Gürsel Erol Günışığı Gazetesi'ne bir röportaj vermiş. Röportajda bir ifadesi aynen şu şekilde:

“Bu kulübe bağışta bulunan insanların hangi gerekçeyle ve neden bağış yaptıklarını, bunun karşılığında nasıl bir rant kazandıkları, ...”

Gürsel Beyin bahsettiği dönem benim de içinde yönetici olduğum dönem kulübe gelen bağışlarla ilgili.

Çok yazdım ama bu vesileyle yeniden hatırlatayım…

Ben başta olmak üzere, her kim, makamı, mevkii ne olursa olsun, hırsızlık yapmışsa, yolsuzluk yapmış, kul ve kamu hakkına tamah etmişse Allah bir değil bin belasını versin ve burnundan fiti fitil getirsin. Nokta!

Geçen hafta Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın başlattığı, ilimiz Valisinin destek olduğu “Tam zamanı şimdi” kampanyasında Elazığspor için para toplandı. Toplanan paraların Elazığspor’a ancak kısa süreli bir nefes aldıracağını biliyoruz.

Şahin Başkan kulübün elektrik borcunu ödedi. Gıda yardımı yapıyor, çalışanları belediye bünyesine alıp kulübü maaş yükünden kurtardı… Ve daha başkaca yardımlar…

Yasal sınırları zorlayarak yapılan bu yardımlardan sonra Şahin Başkanın eli çok rahatladı. Zira artık nerden, nasıl para bulacak?

Öyle ya, yarın bir gün başkanlığı bıraktığında birileri çıkıp bu bağışları hangi rant karşılığında aldın diye kendisine sorabilir.

Vali Bey nerden, nasıl para bulacak? Hangi iş adamından para istese kendisine hangi rant karşılığında bu bağış yapıldı diye sorulacak.

Ben Şahin Başkanın yerinde olsam bundan sonra kendisinden kaynak istendiğinde “Forma kampanyasıyla para topladım, elektrikleri açtım, çalışanları belediye bünyesine aldım, gıda yardımı yapıyorum... Yasal yollarla, birilerine rant sağlamadan daha nerden, nasıl para bulayım?” diye sorarım.

Başlıktaki muradım buydu sevgili okur. Gürsel Bey Şahin Başkanının elini o kadar rahatlattı ki, Başkan sipariş etse bu kadar olmazdı!

Zamanında bağış yapan insanların neden bağış yaptığını biliyoruz, saklamaya gerek yok. O dönem belediye nasıl para bulacaktı da Elazığspor’a destek olacaktı sorusunu hiç kimse sormuyor.

Eğer Elazığspor’a bağış alıyoruz adı altında birileri yolunu bulmuşsa, lütfen çıkıp konuşsunlar. Ben şu kadar para verdim ama açıklanan bağış listesinde adım yoktu veya eksik görünüyordu desin. Bizler de peşine düşelim.

Rant karşılığı bağış meselesine gelince…

Sayın Gürsel Erol o gecede fevkalade bereketli olan maaşından 200 bin liralık bir bağışta bulundu! İnsanlar rant karşılığında bağışta bulunuyorsa, Gürsel beyin bu işte rantı ne?

Öyle ya, yöneticilik yaptığım iki yıl ve de öncesinde Gürsel Beyi vekil oluncaya kadar ne bir maçta gördüm ne de tek kuruş katkı sağladığını gördüm. Peki o zaman bugün neden Elazığspor sevdalısı oldu?

Tabi ki “siyasi rant” için! Buna hakkı var mı? Tabii ki var. Ama Gürsel Bey çıkıp Belediye Başkanının, Valinin, Vekillerin insanlara rant verdi diye itham edilmeden Elazığspor’a para bulma formülünü açıklamalı. Aksi takdirde artık kimse ne Belediye Başkanından ne de Validen kuruş isteyemez.

Aslında bu polemiğe ilk Elazığspor yöneticilerinin itiraz etmesi gerek. Sürekli hırsızlıkla itham edileceğini bile bile hiçbir siyasi veya bürokrat insanlardan Elazığspor’a yardım isteyebilir mi?

Sevgili yönetici dostlarım, bakın bu tabloya bakıp kimse size fazladan bir destek sağlayamaz. Ya bu meseleyi kapatın ya da belgelerini ortaya koyun da hepimiz rahat edelim artık.

Tekrar ediyorum…

Benim de içinde bulunduğum yönetimde Başkanımız Sayın Sedat Karataş’ın tek kuruş akçeli işin içinde olduğuna inanmıyorum, olmadığını biliyorum... Lakin birileri Elazığspor üzerinden yolunu bulmuşsa, somut, isim ve belge vererek ortaya koyun, ilk taşı ben atmazsam şerefsizim!

Birileri çalacak, abdestini ben mi alacağım!? Geri zekâlılığın bu seviyesi beni bile aşar!

Yoksa olan Elazığspor’a oluyor. Belediye Başkanı, Vali, Vekiller artık cesaret edip Elazığspor için birilerinden para isteyebilir mi?

İsteyince rant, hırsızlık, istemeyince sahipsiz Elazığ! Oh ne güzel…

Adamların maaşları Gürsel Beyinki kadar bereketli de değil! Başkaca ne yapabilirler ki?

GÜRSEL BEYİ İSPATA DAVET EDİYORUM

Aynı röportajda Gürsel Bey şöyle bir ifadede bulunmuş:

“ Bir de gerçekleşen borcu çok üst düzeyde sözleşmelerle hayali bir borç yüküne çevrilen bir yöntem var sanıyorum…”

Gürsel Bey eski yönetimin suç işlediğini iddia ediyor…

Gürsel Beyi ispata davet ediyorum ve kendisine buradan söz veriyorum. İspatladığı takdirde, belgelerini ortaya koyduğu takdirde, savcılığa onun şikâyet etmesini beklemeden ben gidip kendi yönetimim hakkında şikâyette bulunacağım.

İspatlayamazsa, ağır bir vebalin altında kaldığını, Türk Ceza Kanuna göre “iftira” suçunu işlediğini kendisine hatırlatmak isterim!

Yazarın Diğer Yazıları