Cengiz GÜLAÇ

KÖPRÜLÜ KAVŞAĞIN YIKILMASINDAN ETEK BOYUNA VE DAHA BİR SÜRÜ ŞEY!

Cengiz GÜLAÇ

Şöyle kısa kısa bir iki not paylaşayım. Bayramdan sonra nasip olursa görüşmek üzere. Herkese hayırlı bayramlar dilerim…

1-Kadri Gürsel’i çok az okumuşluğum vardır. Aldığı ceza aklıma yatmasa da, hadi olan oldu diyelim. O kelepçe görüntüsünü medeni dünyaya nasıl anlatacağız…? Diyecektim ki, böyle bir derdimizin kalmadığını hatırladım!

2-Yüksek Seçim Kurulu üyelerinden seçimin yenilenmesi yönünde el kaldıran üyelerin kendi başlarınayken vicdanlarıyla aralarında geçen diyalogu dinlemeyi çok isterdim!

3-Bir sandığa atılan üç oyun geçerli, bir oyun geçersiz olduğunun nasıl olduğunu halka anlatmaya çalışan 7 tane Ak Partili yetkilinin psikolojik sorunlar yaşamaya başladığı, birisinin kendisini Elvis Presli zannettiği, üçünün uzaylılar tarafından kaçırılıp beyni üzerinde uzaylıların araştırma yaptığı, diğer üçünün ise sürekli güldüğü iddia ediliyor!

4-Ekrem İmamoğlu’nun, özünde hiçbir şey söylemeden sadece sevgi pıtırcığı edasıyla üç ayda iktidara alternatif bir lider olmasını başaran yalama/yandaş medyayı tebrik ediyorum!

5-Bir akıl sahibi de çıkıp şu yalama/yalaka basına İmamoğlu’na Rum demeye getirerek, esnafı tokatladı diyerek, oylar çalındı deyip çalanı anlatmayarak ve daha çok konuda… Yok yok, her konuda, ağızlarını her açtıklarında midemizin bulandığını birileri söyler mi?

6-Muhafazakâr mahallede yükünü tutup, ramazan gibi günde Ukranya’da bira içerken görüntülenen ve yeniden gündeme gelen Rasim Ozan Kütahyalı’dan ne kadar iğrendiğimi hatırladım. Haa, karısı Nagehan mı? Neyse,…

7-İstanbul’da bir hâkim duruşma esnasında bir kadın avukatın eteğinin ölçülerini zapta geçirmiş. Hani şimdi kadın bedeninin duruşma zaptında işi ne, meslektaşıma yapılan saygısızlık falan deyip herkes gibi düşüncelerimi paylaşacağım ama kafam hala hâkim amcada. Hesap ettim, hâkim amcanın verdiği ölçüler tam… Ah hâkim amca ah! O nasıl bir bilinçaltıdır öyle?

8-Başıboş köpeklerin saldırısıyla insanların hayatlarını kaybettiği bir il görüntüsünden bir an önce nasıl kurtuluruz diye düşünüp moral bozmak yerine, ölene Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileyip önümüze baksak, daha doğru olmaz mı?

9-Maden Dağı duman mıdır, bilinmez ama Maden’in maden rantı insanın kafasını biraz karıştırıyor. Vali Bey şimdiye kadar durumu iyi idare etti, tebrikler. Gürsel Bey, iyi bir performans sergiliyor. Maden meselesi daha çok su kaldıracağa benziyor. Meselenin aslını da bilmiyorum, onu da söyleyeyim bari.

10-Eski Cuma Pazarının olduğu yerde yapılan köprülü kavşağın yıkılması gündeme gelmişti. İnanç turizmi var, sağlık turizmi var, tarih turizmi var… Var oğlu var. “Angut” turizmi niye olmasın? Bence o köprülü kavşağı dünya turizmine açalım. Hani belki şeyler gelir…! Teşekkür ederim!

11-Köprülü kavşağın akıbetinin halka sorulması doğru karar, yıkımından vaz geçilmesi de doğru karar. Konu kapanmıştır. Herkes dağılabilir.

12-Nazif Bilginoğlu Şahin Başkanın baş danışmanı olmuş. Tebrik ederim Şahin Beyi, çok iyi bir karar vermiş. Nazif Bey, bilgili, tecrübeli, dürüst, herkesçe tanınan ve sevilen birisi. Belediyeye değer katacağına eminim. Nazif Beye de başarılar dilerim.

13-Bu sene yağan yağmurlar yüzünden Keban Barajının kapakları açıldı ya, karşısına geçip fotoğraf çektirip sosyal medyada yayınlamayanı dövüyorlarmış, doğru mu?

14-EBUAŞ belediyenin başarısı, vizyonu açısından çok önemli. Daha sonra bu konuda yazılar yazmayı düşünüyorum. EBUAŞ müdürü bir gazetemize açıklamalarda bulundu. Haber hayli ses getirdi. Sözün sahibi mi suçlu yoksa yorumsuz yayınlayan mı? Gazetecinin görevi konuşan kişinin hayrını hesap etmek değildir. Haberkent de sadece işini yapmış. Sonradan duyuyoruz ki, söyleyen söylediklerini bırakmış, yazanların peşine düşmüş. Eee, söz senin. Bunlar doğru şeyler değil. İleride muhtemel olumsuzlukların önüne geçmek adına EBUAŞ müdürünün verdiği röportajın hayırlı olduğunu düşünüyorum.

15-MSB Bakan Yardımcısı Sayın Şuay Alpay sanki yavaş yavaş siyaset üstü olmaya başladı, ne dersiniz? Dikkat ediyorum, artık hemen hemen her partiden insan Sayın Alpay’ı takdir ediyor. Son dönemde siyasette, bürokraside etkili insan çıkartamadığımız ilimiz için de mutlu edici bir durum. Umarım çok daha iyi görevlerde görürüz.

16-Sami Demirbağ’ı neden bu kadar çok seviyorum? Sami Demirbağ neden bu kadar… Sizce Sami Demirbağ, zorbaların arasında uygunsuz bir nifak, uyrukların arasında uygunsuz biri mi?

17-İstanbul seçimlerinin ertelenmesi en çok bizim vekillere yaradı. Gündemde değiller. Biraz kafalarını dinlesinler.

18-Elazığspor… Neyse,…

19-Son madde olsun haydi. Sayın Şahin Şerifoğulları sizce başarılı mı?... Bence mi? Yok ben şimdi cevap vermeyeyim. Zira iki aydan az başkanlık yapmış ve bu sürenin bir ayını ramazan ayında, diğer ayını da bitmek tükenmek bilmeyen hayırlı olsun ziyaretlerinde geçirmiş birisini değerlendirecek kadar geri zekâlı değilim! Zaman geçsin, baş göz üstüne…

Yazarın Diğer Yazıları