Cengiz GÜLAÇ

BAŞKANIM İYİ GİDİYORSUN

Cengiz GÜLAÇ

            Elazığ vitrininde bulunan insanlarla ilgili zaman zaman eleştirilerimizi dile getiriyoruz. Eleştirilerimizde haksız da sayılmayız. Zira genelde düşük profilli insanlar kamuoyunda fazlaca yer buluyor.

            Resmi protokol listesine göre Baro Başkanları başsavcılardan sonra gelir. Barolar bir ildeki en önemli sivil toplum kuruluşudur. Yıllarca ilimizde Baronun varlığını hiç hissetmedik.

            En son ülke genelinde bazı baroların Külliyede yapılan adli yıl açılış törenini protesto etmesiyle barolar yine gündeme geldi. Hatırlarsanız, eskiden Barolar Birliği hükümetlerin aleyhine açıklama yaptığında neredeyse muhtıra etkisi yapardı. Uzun zamandır Barolar Birliği kendi iç çatışmalarıyla gündeme geliyor.

            Yasama, yürütme ve yargı arasındaki kuvvetler aykırılığı esasından hareketle Külliyede adli yıl açılışı yapılmasını ben de eleştiriyorum. Eskiden gelen bir teamül vardı. Bunu bozmanın doğru olmadığını, tek adam eleştirileriyle yargı bağımsızlığı eleştirilerinin arttığı bir dönemde Külliyedeki açılış töreninin Cumhurbaşkanına da zarar verdiğini düşünüyorum.

            Ancak bir hukukçu olarak bu eleştirileri dile getirmek başka, yoklukla bir şeyi protesto etmek başka. Genelde tuzu kuruların başkanlık yaptığı barolarda avukatların sorunları hiçbir zaman gündeme gelmez. Biz baroları hep siyaset söz konusu olduğunda meydanda görürüz.

            Son adli yıl açılış törenine Elazığ Barosu Başkanımız Sayın Mustafa Yentür de katıldı. Başkanımızın adli yıl açılışını protesto etmeyip katılmış olmasını destekliyorum.

            Tüm meslektaşlarım iyi bilecektir ki, Başkan Baro seçimini kazandıktan sonra asla meslektaşlarımız arasında siyasi anlamda ayrım yapmadı. Önceliği meslektaşlarımızın ve Baromuzun sıkıntılarına verdi.

            Adliye içindeki sıkıntılarda, zaman zaman emniyette meslektaşlarımızın karşılaştığı aksaklıklarda inisiyatif alıp, önceliği mesleki problemlerimize verdi.

            İşte bu duruşunu Külliyede ki açılışta da sergiledi. Varsa eleştirilerini dışarda şov yapmak yerine, içerde konuşmayı tercih etmiş olmasından dolayı Başkanımızı tebrik ederim.

            Başkanın Avukat Evi ile alakalı olarak Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları ile bire bir görüştüğünü biliyorum. Şahin Başkan sağ olsun, elinden geleni yapıyor.

            Avukat Evi de yapılırsa Mustafa Başkan ilk defa Baro tarihinde bir eser bırakmış olacak.

            Başkan seçildiğinden beri adliyede avukatlar adına birçok yenilik yaptı. Baro odalarına elini kolunu sallayan herkes giremiyor artık. Zemin kattaki Baro odasını yeniledi. O pejmürde görünüşten kurtulduk.

            Ayrıca temsil açısından, Başkanın tüm kişi ve kurumlarla diyalogunun iyi olduğunu gözlemliyorum. Yeri geldiği zaman Başkan Elazığ meseleleriyle ilgili siyasi bir kanaat belirtmeden görüşlerini de bildiriyor. Zira toplumsal ve hukuki meselelerde hukukçu vicdani ölçüsünün dışına çıkamaz.

            Özellikle genç meslektaşlarımızla Başkanın diyalogu çok iyi. Meslektaş dayanışması ve avukatlık kültürünü genç avukatların öğrenmesi, sıkıntılarında destek almaları açısından Başkanın genç avukatlarla ilgilenmesi çok güzel.

            Hülasa…

            Uzun zamandır varlığını Elazığ halkı ve Elazığ Barosu avukatları olarak unuttuğumuz Baromuza bir hareket kazandırdığı için Başkanımız Sayın Mustafa Yentür’e çok teşekkür ederim…

            Sevgili Başkanım, iyi gidiyorsun…

            Daha iyi olman adına, başarılar dilerim…

Yazarın Diğer Yazıları