Muhammed KURŞUN

MESELE TÜRKİYE'DİR!

Muhammed KURŞUN

Salı günü AK Parti Grup toplantısına katıldım. Gündem Afrin ve YPG’ye destek veren ABD…

"Suriye’deki DEAŞ tiyatrosunun sonuna geldik. Hele hele bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açık" sözü salonda büyük bir alkış alırken, gerçekten de ABD’ye en güzel cevaplardan biri olduğunu söyleyebilirim.

Gözler Başkentte yapılacak ABD Dış İşleri Başkanıyla yapılacak görüşmeye çevrilirken masada sert bir havanın eseceği kanısındayım. Ayrıca NATO hükümlerine uyma konusunda ne kadar dikkatli isek Amerika'nın da o kadar uyması gereklidir. Bilinmesi gereken en önemi başlık NATO eşittir, ABD değildir.

Grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın vurguladığı ABD’nin DEAŞ ile mücadelesinde “kaç tane DEAŞ'lıyı yok ettiniz. DEAŞ'lıyı nereye sevk ettiniz” sorularının cevabı sanırım ABD’nin maksadını ortaya koymaktadır. Bu konuda uyanık olmak lazım…

Aslında 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük paylaşım savaşı yaşandığını unutmamak gerekir. Milli meselelerde dünden daha fazla duyarlı olmamız gerekmektedir. Sanki Türkiye'yi de bu paylaşım kavgasının bir parçası olarak görülse de valla kusura bakmayın ama Lozan’ı tekrar okumak gerekir derim ayrıca Türkiye’nin kimseye verecek bir karış toprağı yoktur bu böyle biline!

Hülasa, 15 Temmuz’da başarılı olamayanların şuan hangi planlar içinde oldukları aşikardır. Yaptıkları oyunların kokusu en kısa zamanda ortaya çıkacaktır bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Tek yapacağımız dünden daha fazla kenetlenmemiz. Mesele AK Parti değildir veya MHP’de değildir veya CHP’de değildir mesele TÜRKİYE’dir.

Yazarın Diğer Yazıları