YARGITAY 8. DAİRESİ ELAZIĞLIYA EMANET

YARGITAY 8. DAİRESİ ELAZIĞLIYA EMANET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yargıtay 8. Ceza Dairesinde yapılan Başkanlık seçimini hemşerimiz Yargıtay 8. Ceza Dairesi ve Ceza Genel Kurulu üyesi Abdülkadir Göngören kazandı.

 Yargıtay 8. Ceza Dairesi yeni başkanlarını seçmek için 26 Kasım günü sandığa gitti. Salı günü 4. tura kalan seçimden sonuç çıkmayınca sonuç 5. tura kaldı.  Dün yapılan 5. tur oylamada Elazığlı hemşerimiz Abdulkadir Güngören rakibi Erol Güngör Yüksel’in aldığı 134 oya karşılık 197 oy olarak Yargıtay 8. Ceza Dairesinin yeni başkanı oldu.

5. turun sonucunda;

Abdülkadir GÜNGÖREN: 197

Erol Güngör YÜKSEL: 134 oy aldı.

Bu şekilde Yargıtay 8. Ceza Dairenin yeni başkanı Abdülkadir GÜNGÖREN oldu.

5. tura toplam 369 kişi katılırken bu oylardan 25’i boş, 13’ü ise geçersiz çıktı.

Oldukça çekişmeli geçen başkanlık seçimlerinde hemşerimiz Abdülkadir Güngören 3. turun sonunda yeterli sayıya ulaşacak oya ulaşamayarak az bir oy farkıyla kazanamamıştı.  Normal şartlarda 3. turun sonunda salt çoğunluk 190 oydu, ancak Güngören 4 oy eksiği ile 186 oy almıştı. Bu turda rakibi Erol Güngör Yüksel ise 103 oy alabilmişti.

Seçimlerde 4. tur da tamamlanmış, sandıktan yine çoğunluk sağlanamamıştı. Bu tur iki adaydan birinin en az 197 oy olması gerekiyordu. Ancak Abdülkadir Güngören 187, Erol Güngör Yüksel ise 119 oy almıştı. Ayrıca 4. turda 18 boş, 12 de geçersiz oy atılmıştı.

Bu nedenle başkanlık seçimi 27 Kasım Çarşambaya ertelenmişti. Dün yapılan oylamada ise hemşerimiz Abdulkadir Göngören, 197 oy alarak Yargıtay 8. Daire Başkanlığının yeni başkanı oldu.

ABDÜLKADİR GÜNGÖREN KİMDİR?

Elazığ Palu doğumlu olan Abdülkadir Güngören, Anadolu’nun çeşitli illerinde görev yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı müfettişi, HSYK başmüfettişi ve HSYK teftiş kurulu başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Abdülkadir Güngören, 2014 yılında ise Yargıtay üyeliğine seçildi.

Ankara bürokrasisinde saygın bir yerde sahip olan Yargıtay 8. Daire Başkanı hemşerimiz Abdulkadir Göngören,  memleketi Elâzığ’a sık sık gelerek hemşerilerinden kopmaması ile biliniyor.

Hakimiyet Gazetesi olarak hemşerimiz Abdulkadir Güngören’i seçilmesinden dolayı tebrik ediyor yeni görevinde başarılar diliyoruz.