YARGI SÜRECİNİN YENİDEN BAŞLAMASINI İSTİYORUZ

Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucusu ve ilk genel başkanı olan Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 8

YARGI SÜRECİNİN YENİDEN BAŞLAMASINI İSTİYORUZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucusu ve ilk genel başkanı olan Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 8. yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanı Emrah Aktağlı, takipsizlik kararı verilen Yazıcıoğlu davasında yargı sürecinin yeniden başlamasını beklediklerini ifade ederek, “Bilindiği gibi 25 Mart 2009’da, Çağlayancerit’ten Yozgat Yer Köyü’ne giderken, Keş Dağları Karayakup Tepesi’nde bindikleri helikopterin kırıma uğratılması sonucu Muhsin Başkan ve dava arkadaşlarımız şehit olmuşlardı. 8 yıldır süregelen ve 135 klasörlük dosya hacmine ulaşan bu dava hakkında, şehitlerimizin aileleri ve camiamızın yürüttüğü hukuki süreçle alakalı maalesef takipsizlik kararı verilmiştir. Milletimizin tamamına mal olmuş büyük dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımız hakkında takipsizlik kararı olan yargı sürecinin yeniden başlatılmasını bekliyor, tüm bu gelişmelerden sonra bu sorumluluğu hakkıyla yerine getireceğine inandığımız siyasi iradeyi ve yargı erkini yeniden göreve davet ediyoruz. Alperenler olarak bu davanın çözülmesi için sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

 

BÜYÜK BİR DAVA ADAMIYDI

 

Aktağlı, Muhsin Yazıcıoğlu’nun davası uğruna dik duran, dik yaşayan bir lider olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhsin Yazıcıoğlu Türk İslam ülküsünün eşsiz bir savaşçısı, Türk İslam ülkücülerinin Muhsin başkanıydı. O sadece bu toprakları değil yeryüzünün kan sızan yaralı tüm coğrafyalarını ülkesi bilen bir vicdana sahipti, peygamberi rehber edinmiş sadık bir ümmet hassasiyeti ile davasını göğüslemiş aslan yürekli bir mücahitti. Ahmet Yesevi’nin, Hacı Bayramı Veli’nin Tacettin Sultan’ın yolunun yolcusuydu. O kendisinden önce vatanını, milletini, devletini ve tüm İslam ülkelerini düşünen bir Alperendi. Davası uğruna dik duran,  dik yaşayan, verdiği mücadelede çektiği çileler karşısında, ‘Ne kaderime küstüm ne devletime küstüm. Çünkü inanmak, iman etmek varsa bir şeye bedeli ne ise katlanıp Yarabbi Kahrında hoş Lütfunda hoş’ diyen büyük bir dava adamıydı.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor mekanlarının cennet olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”