Yanlış Ama En Makul Olanı…

Paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma ayı ramazanın başı rahmet olan ilk on gününü geride bıraktık. Her anıyla sükûnet ve sakinlik  içeren bu feyizli ayda hayırseverlerimizin destekleri de başladı ve devam ediyor.

Yanlış Ama En Makul Olanı…

Geçenlerde dile getirdiğimiz gibi bu tür destek ve yardımları, ramazanın sonuna saklamak yerine başından yapılması önerimiz karşılık bulmuş olacak ki hemen her gün bu tür paylaşımları görmek bizleri mutlu ediyor.

Elbette yardımları çok da reklama kaçmadan yapmak en güzeli. Ve hatta yardım kolilerinin üzerinde kurum ve kuruluş isimlerinin yazılması da çok şık değil. Bu tür yardım kolilerin uluorta ve açıktan vatandaşlara verilmesi de alanları mahcup edebiliyor.

Bu duruma düşmemek amacıyla kolilere belirli bir sürede ve gece saatlerinde, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak ve tanzim edilmek üzere bırakılması da zaman zaman yanlış anlaşılabiliyor.

Böylesine önemli bir konuda insanlar ne kadar titizlik gösterse ve ne kadar özenle hareket etse de yine gönül kırılabiliyor ya da üzüntü oluşturulabiliyor.

Bunu yapanlar da yaptıklarından çok emin ve gönül huzuruyla yapmıyorlar belki ama şartlar ve zeminin verdiği tüm alternatiflerin en makul olanını tercih etmek zorunda kalıyorlar. 

Kurum ve firma adı gözükmesin diye kara poşetler içerisinde ulaştırılsa da kalp kırılmışsa ve kötü bir duruma vesile olunmuşsa “affola”  demek en güzeli belki. Keşke herkesin net adresi olsaydı da adrese bırakılsa yardımlar. Bundan sonra bu tür imkânları zorlamak lazım diye düşünüyoruz.