'Yanındayız'

Son günlerin en önemli gündem maddesi olan Sedat Peker'in açıklamaları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan gurup toplantısında konuştu. Türkiye'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun şahsında bir operasyon kurgusuyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Erdoğan, Soylu'ya sahip çıktı ve bazı kesimlerce ortaya atılan 'soylu özellikle yıpratılıyor' tezini çürüterek 'yanındayız' dedi.

'Yanındayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günlerden beri ülke gündemini işgal eden Sedat Peker’in başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere birçok kişi ve kurum hakkındaki açıklamaları konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan çok net konuştu.

"İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde, ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık olduğunu biliyoruz. Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız” ifadelerini kullanan Erdoğan, bu açıklamasıyla bazı Ak Partililerin Soylu’yu yıpratma teorilerinin doğru olmadığını da ortaya koymuş oldu.

"ÇETELERİ DE YARGIYA TESLİM EDECEĞİZ"
Suç çetelerinin mensuplarını, dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar takip ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Tıpkı FETÖ’cüler gibi, tıpkı PKK'lılar gibi, bu suçluları da ülkemize getirip yargıya teslim edene kadar peşlerini bırakmayacağız.” dedi.

"BİNALİ YILDIRIM'IN OĞLU”
Ülkemizde yıllarca bakanlık, başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış, partimizin genel başkanlığını yürütmüş Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınmasının, asıl niyeti gösteren bir başka işaret olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Şimdiye kadar nasıl şahsımız, partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmediysek, bu tezgahı da bozacağız. " dedi.

"EMRİNDEYİZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteği sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emrinde olacağını vurgulayarak "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde olduk, emrindeyiz, emrinde olacağız..." ifadelerini kullandı.

TEZ ÇÜRÜDÜ MÜ?
Sedat Peker’in açıklamalarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef alınması karşısında geçmişte bakanlara çekilen 17-25 Aralık operasyonunda anında kilitlenerek tek ses tek nefes olan ve kurumsal bir refleks gösteren Ak Parti yönetimi, milletvekilleri ve teşkilatlarının, Soylu’ya yönelik iddialar karşısında büyük bir sessizliğe gömüldüğünü iddia eden kesim, Soylu’nun bu şekilde yıpratılmasından memnun olduğu, Soylu’nun bu şekilde siyasi potansiyel ve Ak Parti’ye ilerde rakip olma ihtimalinin ortadan kaldırılması amacıyla özellikle sessiz kalındığını iddia ediyorlardı.

Erdoğan’ın yaptığı konuşma ile Soylu’ya tam destek çıkması ve “arkanızdayız” ifadesi bu tezi çürüttü ve Soylu’nun bir süre daha görevinin başında kalacağının işareti olarak yorumlandı.