Yabancı Uyruklu Vatandaş Oranının Arttığı Mahalleler İkamete Kapatıldı

Elazığ'da göçmen olan yabancı uyruklu vatandaş oranının arttığı mahalleler geçici korumaya ve ikamete kapatıldı.

Yabancı Uyruklu Vatandaş Oranının Arttığı Mahalleler İkamete Kapatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde göçmen akının önüne geçilmemesi ile ilgili önlem olarak ''Daha fazla burada bir yabancı yoğunlaşması olmasın' diye. 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla yüzde 25 olan oranın yüzde 20 olarak uygulanması kararını verdik. Böylelikle 781 mahalle 1200 mahalleye çıkmış oldu ve 1200 mahalle hem geçici koruma statüsüne hem ikamet iznine kapatılmış oldu. Böylece buralarda artık bir ikamet izni verilmemiş olacak yani yüzde 20'ye düşürmüş olduk, o mahalledeki yabancı sayısı oranını.'' ifadelerini kullanmıştı.

Elazığ Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili ''Ülkemizde çeşitli bölgelerdeki yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak Bakanlığımızca belirli illerimizdeki 781 mahalle yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamındaki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatılmıştır.'' diyerek hangi mahallelerin ikamete kapatıldığını açıkladı.

Elazığ'da ikamete kapatılan mahalleler;

Merkez Öküzkuşağı Köyü ve Ali Çavuş Mezrası, Merkez Sanayi Mahallesi, Sivrice Bekçitepe Köyü ve Doğanlar Mezrası, Merkez Çarşı Mahallesi, Keban Bademli Köyü ve Sino Mezrası.