YILDIZ'DAN KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK ZİYARETİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ülkü Altundiş Yıldız, ilçe gezileri kapsamında Palu ve Kovancılar ilçelerinde kaymakam ve belediye baş

YILDIZ'DAN KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK ZİYARETİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ülkü Altundiş Yıldız, ilçe gezileri kapsamında Palu ve Kovancılar ilçelerinde kaymakam ve belediye başkanlarını ziyaret etti.

 

Ziyaretlerde kurumla ilgili bilgiler veren Yıldız, yatırım yapmak isteyen girişimcileri kuruma beklediklerini ifade etti.

 

Palu ilçesinde Palulu Kadınlar Toplum ve Eğitim Merkezi Projesi kapsamında kadınlar tarafından yerel ürünlerin yapıldığı binayı gezen Yıldız, kadın girişimcilerin bu denli aktif olmasının kendisini de mutlu ettiğini aktardı.

 

Göreve geldiği Haziran ayından bugüne kadar kadın girişimcilere yönelik çok sayıda toplantı ve ziyaret gerçekleştirdiğini anımsatan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçe gezilerimiz kapsamında Palu ve Kovancılar ilçesinde önce resmi kurumları ziyaret ettik ardından yatırımcılarla bir araya geldik. Ziyaretlerimizde hem kurumumuzun faaliyetlerini anlattık hem de yatırım yapmak isteyen girişimcilere fikir sunduk. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar kurumumuzun çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ettiler. Bu da bizi memnun etti. Ziyaretlerimiz kapsamında ayrıca Palulu Kadınlar Derneği tarafından hazırlanan Palulu Kadınlar Toplum ve Eğitim Merkezi Projesi’ni yerinde inceledik. Burada el sanatları, yöresel ürünler gibi beceri isteyen çok sayıda kadın görev yapıyor. Burada gördüğüm manzara beni de ziyadesiyle memnun ve mutlu etti. Ben göreve geldiğim ilk gün yaptığım açıklamada kadın girişimcilere öncelik tanıyacağımı, kadınların iş hayatında daha fazla yer alabilmesi için gayret sarf edeceğimi ifade etmiştim. Burada gördüğüm tablo benim fikirlerime de katkı niteliğinde oldu. Burada görev yapan kadınların ileriki süreçte birer yatırımcı olabilmesi için biz kurum olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Ben burada çalışan kadınlarımızı tekrar kutluyor, azim ve gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ziyaretlerimizde bizlere gösterdikleri misafirperverliklerinden dolayı da kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.